Capri Holdings staat synoniem voor luxe, en deze reputatie wordt hooggehouden door het drietal spraakmakende merken onder haar paraplu: Michael Kors, Jimmy Choo en Versace. Het bedrijf is eerder deze week overgenomen door modebedrijf Tapestry, bekend van de Coach-handtassen. Er is $ 8,5 miljard gemoeid met de deal.

Moederbedrijf van gigantisch merk in de modesctor overgenomen

De merken van Capri Holdings zijn wereldwijd aanwezig, met boetieks en winkels verspreid over continenten. De allure van deze luxe labels strekt zich uit van New York tot Milaan en verder, en boeit modeliefhebbers en trendsetters uit verschillende culturen en achtergronden.

De Amerikaanse modegigant Tapestry heeft de overname aangespoord om een betere positie op de luxemarkt te bewerkstelligen. Na het aankondigen van de deal stegen Capri-aandelen tot $ 54,50 op donderdag, terwijl Tapestry 8% daalde toen investeerders bezwaar maakten tegen de overbruggingslening van $ 8 miljard die het bedrijf voor de deal had gegeven, aldus Reuters.

$ 12 miljard aan jaarlijkse inkomsten

Joanne Crevoiserat, CEO van Tapestry, zei donderdag 10 in een telefoongesprek dat de combinatie van “zes iconische merken” (Coach, Kate Spade, Stuart Weitzman, Versace, Jimmy Choo en Michael Kors, red) samenbrengt die aanwezig zijn in meer dan 75 landen en meer dan $ 12 miljard aan jaarlijkse inkomsten genereren. “Het vergroot onze toegang tot de luxemarkt en de duurdere consumentensegmenten in luxe,” voegde Crevoiserat aan.

Hiermee is de zoveelste overname in de sector van luxegoederen is een feit. Zo nam cosmeticabedrijf Estée Lauder vorig jaar Tom Ford over voor $ 2,8 miljard, terwijl Gucci-moederbedrijf Kering vorige maand $ 1,7 miljard betaalde voor een belang van 30 % in het Italiaanse modehuis Valentino.