Het Hof van Rameyen. De makelaar omschrijft dit Belgische kasteel uit de 12e eeuw als een “toevluchtsoord waar traditie en moderniteit hand in hand gaan”. Het kasteel, inclusief slotgracht, staat op een perceel van 71 hectare en bestaat zelf uit 10 slaapkamers, 3.923 m² en is het eigendom geweest van illustere figuren uit de moderne geschiednis, waaronder nazaten van de wereldberoemde schilder Rubens.

Het Hof van Rameyen

Het Hof van Rameyen, door velen omschreven als het mooiste kasteel van België, schittert in het pittoreske dorpje Gestel. Dit majestueuze landgoed van 71 hectare is een oase van rust en veiligheid, waar enkel het getik van spechten en het gezoem van bijen in de citroenbomen de stilte doorbreekt.

Kasteel Hof van Rameyen-04

Iedere ruimte straalt klasse uit. Dat wordt onder meer bewerkstelligd door de talloze schilderijen, glas-in-lood-ramen, het rustieke meubilair, de sierlijke gordijnen en de houten balken van het plafond. “Elke kamer, elke hoek, elk kunstwerk spreekt tot u en vertelt een verhaal, laat een stukje geschiedenis herleven. Maar wat nog belangrijker is, het biedt u de ruimte om uw eigen verhalen te creëren, uw eigen geschiedenis te schrijven.”

Ondanks de overduidelijke historische grandeur, biedt het kasteel modern comfort aan: van de vloerverwarming onder de Pastellone-vloer in de eetkamer tot de lift en de uitnodigende bar en filmruimte in het koetshuis. En dat allemaal op een zeer gunstige locatie in het pittoreske plaatsje Berlaar – op zo’n 30 minuten rijden van Brussel of Antwerpen.

700 jaar oud Belgisch kasteel

Af te lezen aan de vraagprijs koopt u niet zomaar een woning, maar een stuk geschiedenis. Het ruim 700 jaar oude kasteel is uniek in zijn soort en wordt “sleutelklaar” opgeleverd aan de volgende kasteelheer. Alles wat op de foto’s op Funda staat, inclusief alle stoffering, meubels, kunstwerken en zelfs het beddengoed, de theelepels en de washandjes vallen onder de vraagprijs van € 19,5 miljoen. “Het Hof van Rameyen is niet alleen een huis, het is een ervaring.”

Kasteel Hof van Rameyen-01