Plaatjes draaien? Laat dat maar aan Nederlanders DJ’s over. Ons kleine landje heeft door de jaren heen ongelofelijk veel muziekhelden voortgebracht. Met name op het gebied van elektronische muziek.

Vermogen van Martin Garrix stijgt met € 3 miljoen

Armin van Buuren, Martin Garrix, Hardwell, Afrojack, Nicky Romero, Oliver Heldens en Don Diablo: Nederlanders die over de hele wereld herkent worden en bakken met geld verdienen.

Onlangs bracht Quote de Top 100 selfmade miljonairs-lijst uit. Van de bovenstaande namen komt alleen die van Martin Garrix (26) terug. Hij zou de jongste rijkste dj zijn: zijn vermogen steeg van € 45 miljoen naar € 48 miljoen. Die stijging is te danken aan het feit dat corona zo goed als vergeten is en de boekingen weer binnenstromen.

De naam die misschien wat minder vaak valt in dit soort rangschikkingen, is die van Sam Feldt (29), artiestenaam van Sammy Renders. Maar daar komt langzamerhand verandering in. Met 13,5 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify en optredens over de hele wereld timmert hij keihard aan zijn muzikale carrière, maar dit is niet zijn enige inkomstenbron.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sam Feldt (@samfeldt)

Verkoop fanplatform Fangage

Sam Feldt is namelijk ook een ondernemer. Samen met zakenpartner Nick Velten lanceerde hij in 2016 het platform Fangage. Met dit “alles-in-één fanplatform” helpen ze individuen of oraganisaties, waaronder voetballers, muzikanten, zangers en artiesten en influencer, met het bereiken van hun doelgroep, zonder afhankelijk te zijn van het algoritme van social media.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fangage by Triller (@fangage)

Afgelopen jaar besloten de twee het bedrijf te verkopen aan Triller, een soort Amerikaanse variant van TikTok. Wat leverde het op? Nou, dat blijft helaas een geheim, maar genoeg om het een plek op te leveren in de nieuwe Top 100-lijst van het zakenblad. “Tijdens de coronaperiode voelde ik me 80% ondernemer en nog maar 20% dj/producer”, vertelt Renders aan Quote. “Na de verkoop van Fangage is dat wel weer omgedraaid.”

Vermogen van dj Sam Feldt

Quote schat zijn vermogen op maar liefst € 17 miljoen. Daarmee komt hij aardig in de buurt van veteraan Dj hardwell (€ 20 miljoen). Verder heeft Renders ook de touwtjes in handen bij platenlabel Heartfeldt Records. Daar zitten plannen in de pijplijn om uit te bouwen. “Ik ben toch al tien jaar dj en kan mijn ervaring nu op de nieuwe generatie overbrengen. Dat is enorm gaaf.”