Leona, onderdeel van Bilgin’s 263-serie, is een gloednieuw jacht van de Turkse scheepswerf Bilgin Yachts dat in 2024 zal worden opgeleverd. Het betreft het grootste particuliere superjacht dat in het land wordt gebouwd en heeft een aantal hoogtepunten waar zeker over naar huis te schrijven is. Waar moeten we beginnen..?

Nieuwe superjacht met fitnessruimte, een sauna, een skylounge en een bioscoop

Het 80 meter lange superjacht Leona deelt het DNA van zusterschip Tatiana, maar weet zich toch te onderscheiden middels een aanta ontwerpdetails en voorzieningen.Ze is gesmeed uit een mix van staal en aluminium en is eenvoudig te herkennen aan de rood-witte kleurencombinatie op haar romp.

Het interieur is het werk van H2 Yacht Design en word gekenmerkt door achtergrondverlichting, gouden inleg en gepolijst hout. De woonruimtes zijn gecentreerd rond een indrukwekkende hoofdsalon die is ingericht met een gezellige open haard, Roberto Cavalli-meubels en een mini-aquarium. Andere hoogtepunten in de binnenruimt zijn onder meer een fitnessruimte, een sauna, een skylounge en een rode bioscoop.

Strandclub met Griekse beelden en een betegeld zwembad

Echter hebben we het absolute pronkstuk nog niet genoemd. Die eer gaat namelijk naar de strandclub met marmer op de muren en de vloer, terwijl een versierd plafond licht werpt op de Griekse beelden en het betegelde zwembad eronder. Vanaf de strandclub heeft de eigenaar en zijn gasten  toegang tot het zwemplatform of het overloopzwembad op het hoofddek.

In totaal heeft de plezierboot accomedatie voor 12 personen, die kunnen kiezen uit vier gastenhutten op het hoofddek en twee royale VIP-kamers met dubbele badkamers en kleedkamers. De eigenaar heeft ook een speciale lounge aan de voorzijde met toegang tot een privézwembad.

Naar verwachting wordt dit derde exemplaar binnen de Bilgin 263-serie in 2024 aan de eigenaar geleverd. De Turkse werf is discreet en laat niet weten wie het is. Gelukkig hebben wel we de foto’s.

Bilgin Yachts (superjacht) Bilgin Yachts (superjacht)