Een ​​onverwachte wending op de Monterey Car Week toen het Noord-Amerikaanse debuut van de Pagani Utopia in rook werd gehuld. Een bezoeker van het evenement waar het doek werd gehaald van de hypercar ter waarde van € 2,5 miljoen zorgde voor de nodige opschudding.

Rook sijpelt uit peperdure Pagani Utopia op autoshow

Blijf met uw poten van andermans spullen af. Het lijkt zo’n eenvoudig iets, maar kennelijk geldt dit niet voor iedereen. Een bezoeker van de autoshow in Californië kon zichzelf niet bedwingen en besloot met zijn vingers een aantal knopjes in de cabine in te drukken. Meestal kan dat geen kwaad, maar de desbetreffende persoon had nu juist de verkeerde te pakken. In een mum van tijd verdween de peperdure auto in een wolk van rook.

De menigte vreesde dat de auto zou verloren gaan in een zee van vlammen, maar het eigenzinnige ongeval had niets met vuur te maken. Het tegenovergestelde zelfs. De bezoeker had namelijk door middel van het indrukken van een knop het brandblussysteem van de auto geactiveerd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OnFire Garage (@onfiregarage)

25-jarig jubileum van Pagani

Hoewel het even duurde voordat duidelijk werd wat er precies aan de hand was, heeft de zoon van de oprichter van Pagani verklaring geboden. Hij heeft aan Road & Track. bevestigd dat het inderdaad om het brandblussysteem gaat. “Een gast van het evenement drukte schakelaars aan de binnenkant van de auto aan en zette de brandblussers van de motor in werking”, vertelde Christopher Pagani.

Niemand hoeft zich dus verder zorgen te maken. Ook de toekomstige eigenaren niet; alle 99 exemplaren hebben al een baasje gevonden, ongeacht de prijs van € 2,5 miljoen. Het is pas het derde automodel van de autofabrikant en is in het leven geroepen om te dienen als de opvolger van Pagani Huayra (gelimiteerd tot 300 eenheden).