Utopia IV is in 2018 opgeleverd en door de Rossinavi-scheepswerf voorzien van lange, knappe lijnen in combinatie met een slank silhouet. Kenmerkend Rossinavi, aldus de jachtmakelaar van Moran Yacht & Ship. Daar staat het prijswinnende jacht in de etalage met een vraagprijs van $ 47.900.000, omgerekend circa € 43.206.279

Interieur van Utopia IV bestaat uit Hermès en Armani

Met haar strakke en brede interieur biedt het 63 meter lange superjacht voldoende accommodatie aan voor 12 gasten in zes ruime suites. “Het smaakvol ingerichte interieur combineert minimalisme met verfijnde Europese smaak afkomstig van haute couture merken Hermès en Armani.”

De naar voren gerichte eigenaarssuite is het meest indrukwekkend. Deze penthouse-suite op water heeft namelijk het beste uitzicht dankzij kamerhoge ramen, een grote badkamer met een dubbele douche en een jacuzzi, evenals een zitkamer, kantoor en een eigen balkon.

Geen wonder dat het jacht populair is onder beroemdheden. Als charterjacht heeft Utopia een reeks bekende namen gediend, zoals Jennifer Lopez, Alicia Keys, Jamie Foxx en vele anderen. Maar wat kost een charter? Niet minder dan € 455.500 per week.

World Superyachts Award 2019

In 2019 viel Utopia IV niet één maar twee keer in de prijzen. Zo won het superjacht de World Superyachts Award “2019 Semi-Displacement or Planing Motor Yachts – 40m and above”, maar ook de International Superyacht Society Awards van “2019 Best Power 40m – 65m.”

Het meest opvallend kenmerk van het schip? Volgens Rossinavi zelf is dat, naast het zwembad, de strandclub. De Venetiaanse architect en (jacht)ontwerper Enrico Gobbi ontwierp een uitklapbare strandclub van 70 vierkante meter aan de achterkant van het jacht, die direct op zeeniveau uitkomt. Op deze manier wordt een extra zwemplatform toegevoegd aan de bar en de ontspanningsruimte van het schip.

Uitgerust met vier MTU 16V 2000 M96L-motoren die vier Rolls Royce-hydrojets van stroom voorzien, glijdt UTOPIA IV moeiteloos door het water met een kruissnelheid van 24 knopen terwijl indrukwekkende topsnelheden worden bereikt. Gezien haar grootte is deze prestatie behoorlijk opmerkelijk.

“Ze vertegenwoordigt een ongelooflijke kans om een ​​laat model Rossinavi-sportjacht van wereldklasse te bezitten zonder enkele jaren te wachten op de levering van een nieuw schip”, schrijft de jachtmakelaar van dienst. Maar niet voor iedereen, wat logisch is voor een jacht in deze klasse. € 43,2 miljoen. Zoveel moet ‘ie gaan kosten.

Uit gegevens van MarineTraffic blijkt dat het schip momenteel in de Hudson River ligt, in New York dus.