Babel maakte zijn professionele debuut voor Ajax in 2004 en speelde als aanvaller in het eerste team. Zijn indrukwekkende prestaties trokken de aandacht van Europese clubs, en in 2007 tekende hij een contract van € 18 miljoen bij het Engelse Liverpool FC. In de periode bij de The Reds ontving hij ooit een boete voor een bericht op Twitter, maar nu, zo’n 12 jaar later, vraagt hij zich af of Elon Musk deze boete nog gaat kwijtschelden.

Ryan Babel is een actieve Twitteraar

Bij Liverpool beleefde hij een succesvolle periode, maar tegenwoordig horen we niet bijster veel van hem. Hoewel hij nog altijd actief is als voetballer, hij speelt bij de Turkse club Eyüpspor, trekt hij de aandacht op een andere manier door zich op een markante manier te uiten op social media. U herinnert zich vast nog wel het achterlijke filmpje over zijn grandioze huurconstructie om een Rolex te kunnen kopen.

Enfin. Hij heeft zijn pijlen nu gericht op Twitter (X)-eigenaar Elon Musk. De 69-voudig Nederlands internationaal vindt namelijk dat de rijkste man ter wereld – met een geschat vermogen van $ 208 miljard – hem een paar duizend verschuldigd is. En in feitte heeft hij ergens nog een punt ook.

Hoe dan? Dat gaan we u uitleggen. Elon Musk Elon Musk heeft ooit namelijk een belofte gedaan aan alle gebruikers van zijn debacle dat Twitter heet, dat wanneer gebruikers een boete via werk kregen door iets wat is gedeeld op Twitter, dat Musk de boete op zich neemt, ongeacht de prijs.

Ongeveer 12 jaar geleden werd toenmalig Liverpool-aanvaller Ryan Babel die beboet voor zijn uitlatingen op social media. Na een 1-0 nederlaag tegen Man United plaatste Babel een foto op Twitter waarin hij scheidsrechter Howard Webb belachelijk maakte. De Nederlander kreeg een boete van £10.000 voor het plaatsen, wat hem de eerste profvoetballer ooit maakte die een boete kreeg voor een tweet.

Belofte maakt schuld, aldus Babel. Op Twitter schrijft hij het volgende: “Mensen, denken jullie dat ik mijn Howard Webb-boete van £ 10.000 kan terugvorderen van Elon Musk. Ik vroeg het me gewoonweg af.”