Niet eens zo lang geleden heerste er een heuse crypto-hype in de wereld. Ook Nederlanders begonnen massaal te beleggen in digitale valuta, maar na het instorten van diverse munten, neemt de populariteit stapsgewijs af. De in Las Vegas woonachtige Glauber Contessoto, bijgenaamd de ‘Dogecoin-miljonair’, kan daar alles over vertellen.

Dogecoin-miljonair moet groot verlies incasseren

In zijn hoogtijdagen was zijn investering in de door Elon Musk populair geworden Dogecoin, maar daar is ondertussen slechts een fractie van over. “Ik had $ 3 miljoen aan #Dogecoin. Nu is het $50.000. Wat is er gebeurd?”, vraagt de crypo-handelaar zich af op social media.

Allereerste ‘Dogecoin-miljonair’ houdt de hoop erin

Na een bullrun van jewelste claimde de 35-jarige investeerder dat hij in in 2021 de allereerste Dogecoin-miljonair van het jaar zou zijn. Maar zoals u weet: hoogmoed komt voor de val. In datzelfde jaar was er een moment dat hij $ 167.000 op één dag verloor. “Tot gisteren was ik miljonair”, schreef Contessoto, die online onder de naam ‘SlumDOGE Millionaire’ opereert, destijds. “Als Bitcoin en Ethereum niet ook getroffen zouden worden, zou ik me zorgen maken.”

Daarna ging het snel. Deze volatiliteit waar experts over waarschuwde bleek terecht, want vanaf de all-time high van $ 0,73 van mei 2021 verloor de munt uiteindelijk ongeveer 90 % van zijn koerswaarde. Contessoto heeft zijn verlies genomen en kijkt vol verwachting naar de toekomst.

Op X laat hij weten nog altijd vertrouwen te hebben in de memecoin en andere cryptomunten. “De mensen die winnen in crypto zullen degenen zijn die weigeren te verliezen”, schrijft de Amerikaan. “Laat niet één slechte investering, één gemiste kans om winst te maken, één keer dat u te vroeg verkocht heeft, u ervan weerhouden om eindelijk succes te hebben op dit gebied. Zorg ervoor dat elke les telt en doe de dingen de volgende keer echt anders.”

Dogecoin