Lamborghini, bekend om haar iconische sportwagens, heeft eens te meer zijn voorliefde voor ongeëvenaard vakmanschap getoond met de introductie van een uniek meesterwerk. Ter ere van het 60e jubileum heeft de Italiaanse autofabrikant de Huracán Sterrato Opera Unica onthuld, een op maat gemaakte creatie die met de hand is gemaakt door de experts van de aanpassingsafdeling Ad Personam.

Lamborghini Huracán Sterrato Opera Unica

Deze uitzonderlijke variant van de off-road supercar is een eerbetoon aan Lamborghini’s rijke erfgoed en heeft een ingewikkeld lakwerk dat maar liefst 370 uur in beslag nam. Een gewaardeerde viering van de zes decennia van uitmuntendheid van het bedrijf.

Het exterieur van het voertuig pronkt met een fascinerende en complexe lakafwerking die het levendige blauw van de zeeën en luchten van Sardinië moet nabootsen en een gevoel van bevroren vloeibaar kristal oproept. Dit uitgebreide proces omvatte de toepassing van drie verschillende tinten – Blue Amnis, Blu Grifo en Blu Fedra – zorgvuldig gelaagd om het betoverende effect te bereiken.

De arbeidsintensieve inspanning omvatte meer dan 370 uur, wat overeenkomt met bijna 15 en een halve dag nauwgezet werk.

Luxe in elk detail

Het uitzonderlijke vakmanschap en de aandacht voor detail reiken verder dan het exterieur, want ook het interieur van de Huracán Sterrato Opera Unica heeft een op maat gemaakt tintje gekregen. De cockpit, die doet denken aan een straaljager, is zorgvuldig opnieuw ontworpen. Stoelen, dashboard en deurpanelen zijn versierd met eersteklas Blu Delphinius-leer, dat weelde en exclusiviteit uitstraalt. De aanwezigheid van verbeterde koolstofvezelafwerking draagt ​​bij aan de luxueuze ambiance van het interieur.

Hoewel de focus van de Huracán Sterrato Opera Unica ligt op de op maat gemaakte esthetiek, blijven de prestaties compromisloos. Onder het de motorkap ligt Lamborghini’s iconische 5,2-liter V10-motor. Deze middenachter gemonteerde krachtpatser in deze vierwielaangedreven bolide presteert maar liefst 602 pk en 413 Nm koppel.

. De rijhoogte van het voertuig is met 1,7 inch verhoogd in vergelijking met andere modellen in het assortiment, uitgerust met een verbeterde iteratie van het Integrated Vehicle Dynamics System dat is afgeleid van de Lamborghini Urus. Dit geavanceerde systeem maakt naadloze overgangen tussen rijden op de weg en off-road mogelijk, waardoor opwindende drifts op verschillende terreinen mogelijk zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lamborghini (@lamborghini)

Beperkte zeldzaamheid

Helaas is de Huracán Sterrato Opera Unica voorbestemd om een ​​exclusief wonder te blijven. Hoewel er geen plannen zijn om deze unieke creatie te koop aan te bieden, zullen autoliefhebbers en -liefhebbers de kans krijgen om persoonlijk getuige te zijn van dit meesterwerk. Lamborghini heeft een speciale showcase van de eenmalige supercar georganiseerd in de Lamborghini Lounge in Porto Cervo, waar hij tot zondag 10 september te zien zal zijn.

Het standaardmodel van de eerste off-road Lamborghini werd afgelopen jaar geïntroduceerd. Volgens Lamborghini, onderdeel van de Audi Group, brengt het model een revolutie teweeg en moet ‘ie in staat zijn om “elk terrein te bereiken”. Er zullen slechts 1.499 exemplaren van dit model gemaakt worden.