Dat de woningnood nog altijd genadeloos hard toeslaat is allang geen nieuws meer op te vallen. Hoewel de huizenprijzen de afgelopen maandan ietwat stagneren, betaalt u nog altijd gemiddeld € 412.500 voor een ‘simpele’ eengezinswoning. Sommige woningen worden immers voor een buitenproportioneel bedrag te koop aangeboden. Maar ook andere objecten op Funda stijgen de pan uit; een te koop staand mini privé-eiland zonder enige potentie is namelijk verkocht voor € 37.500.

Berooid Loosdrechts privé-eiland voor € 37.500 verkocht

Hoewel het aanzicht enkel een struik is, laat het object zich beschrijven als “eiland met bosschage”. Het eiland is een kleine 100 m² groot en er staan wat populieren en een els. “In menig tuin zou men dit zien als onkruid en vervolgens wegsnoeien”, aldus de cynisch orerende makelaar. Het betreft één van de drie te koop staande percelen in de Loosdrechtse Plassen, waar de twee overigen tevens voor een vergelijkbaar bedrag zijn op te kopen.

Privé-eiland Loosdrecht

Het is eigenlijk enkel een hebbedingetje, zogezegd. “Er zijn verschillende redenen waarom mensen dit willen kopen. Je moet het zien als kunst, als een schilderij waar je graag naar kijkt. Dat heeft geen functie, maar het is als eigenaar wel leuk als je er met je zeilboot langsvaart en kunt zeggen: dat is van mij. Daarnaast heeft het misschien wel fiscale voordelen en je betaalt er geen WOZ-belasting over”, zo legt makelaar Florian Walch uit.

Recreatie

De verder praktische nutteloosheid van het eiland wordt in de advertentie al kenbaar gemaakt. Zo is het aanleggen van een woonschip of het bouwen van een berging/woning niet toegestaan. Op de andere te koop staande eilanden is dit ook niet toegestaan. Door de grootte is het daarnaast schier onmogelijk om er te recreëren: er is immers amper ruimte voor bijvoorbeeld een klaptafeltje en stoeltje.

Desondanks waren er vijf gegadigden om het eiland in te lijven, waarvan er inderdaad één de gelukkige nieuwe koper blijkt.