Op basis van de teksten van haar nummers heeft Taylor Swift duidelijk meer geluk in haar carrière dan in de liefde, maar met een geschat vermogen van $ 780 miljoen (Forbes) is dat niet zo’n verassing. Kennelijk heeft dat er niet voor gezorgd dat ze naast haar schoenen is gaan lopen, want waarom zou ze anders $ 55 miljoen, omgerekend circa € 50 miljoen, aan haar personeel schenken?

Europese tournee van Taylor Swift

Swift – geboren in 1989 in de Amerikaanse staat Pennsylvania – is momenteel bezig met de afronding van haar Amerikaanse tournee. Volgend jaar doet ze dit dunnetjes over, maar dan in Europa, waarbij alle concerten stijf zijn uitverkocht. Ook die in Nederland.

Ondertussen heeft de singer-songwriter 12 Grammy’s op haar naam en is ze uitgegroeid tot een wereldwijde legende. En ook nog een vrijgevige. Als beloning voor hun bijdrage aan de tour heeft Swift haar personeel getrakteerd op $ 55 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift)

Vrachtwagenchauffeurs ontvangen $ 100.000

Hoewel het onduidelijk hoe dit bedrag wordt verdeeld, meldt Michael Scherkenbach, oprichter en CEO van Shomotion-transportbedrijf, aan CNN dat Swift de vrachtwagenchauffeurs van de tour versteld deed staan ​​door ze een cheque van $ 100.000 te schenken. In totaal zou het gaan om 50 leden van de gecombineerde vrachtwagenploegen.

Scherkenbach vindt dat een beloning ook wel op zijn plaats is. “Ze slapen overdag en werken de hele nacht. Het is een afmattende taak. Ze laten wekenlang hun gezinnen en jonge kinderen achter. Voor Taylor’s tour zijn ze 24 weken van huis geweest.”

Volgens People werd het geld verder verdeeld onder de achtergronddansers, installateurs, geluidstechnici, cateraars en andere crewleden van Swift. Maar waar komt dit bedrag vandaan? Simpel. Volgens Pollstar, de vakpublicatie voor livemuziek, heeft de hele tour tot dusver naar schatting $ 300 miljoen, ongeveer € 275 miljoen, aan bruto-inkomsten opgeleverd.

De Amerikaanse Eras-tournee begon in maart in Glendale, Arizona, en zal donderdag 3 augustus eindigen met de zesde show in Los Angeles. Van 4 tot en met 6 juli zal Swift te zien zijn in de Johan Cruijff ArenA.