Het historische centrum van Alicante is een bruisende plek met diverse terrassen, restaurants en bars. Gelegen op zo’n 10 minuten wandelen van het strand en de jachthaven, staat een woning te koop met zeezicht voor slechts een kwart miljoen.

Schattig ‘Tiny Townhouse’ in de wijk Santa Cruz van Alicante

Het desbetreffende ‘Tiny Townhouse’ ligt middenin het historische centrum van Alicante, is recent gerenoveerd en heeft een riant dakterras vanwaar de volgende beweoner uitkijkt op de Middellandse Zee.

“Het huisje ligt in de schilderachtige wijk Santa Cruz en wordt wel de mooiste wijk van Alicante genoemd”, schrijft de makelaar. Hier kun je heerlijk dwalen door de smalle straatjes, langs kronkelige trappen, witte huisjes, kleurrijke voordeuren, schilderachtige mozaïektegels en geurende bloemen.” Het gebied is rijk aan terrassen, restaurants en bars en binnen 10 minuten wandelt u al naar het strand en de jachthaven.

Hoewel het huisje met 36 m² aan woonoppervlak relatief klein is, heeft het alles wat uw hartje begeert. Te beginnen met de knusse woonkeuken, voorzien van inbouwapparatuur en een zitruimte met plaats voor een bank, salontafel en televisie.

sfeervolle slaapkamer met houten plafondbalken

Een houten trap brengt u naar de eerste verdieping waar een sfeervolle slaapkamer met toegang tot ruim balkon – voorzien van “prachtige mozaïektegels” – gerealiseerd is. Op het balkon is een ander trappetje die toegang biedt tot het grote dakterras vanwaar een schilderachtig uitzicht is op het Spaanse kuststadje, de Middellandse Zee en het kasteel van Santa Bárbara.

Het typisch Spaanse huisje werd in 1920 uit de grond gestapt op een “uitzonderlijke locatie” en kan zowel dienen als vakantiewoning of permanent verblijf. Verhuren behoort overigens ook tot de opties. “De verplichte vergunning voor verhuur aan toeristen is aanwezig dus verhuur via bijvoorbeeld AirBnB is toegestaan.”

De verkoop van het huisje loopt via De Hooge Lutte Makelaardij, die meerdere Spaanse huizen aanbieden. Bekijk alle foto’s hier.