Kim Kardashian, Amerikaanse media-persoonlijkheid en socialite, verwierf bekendheid door haar optredens in het reality-tv-programma Keeping Up with the Kardashians, waarmee ze haar carrière als ondernemer kon starten. Volgens The New York Times is haar kledingmerk ‘Skims’ na een flinke geldinjectie maar liefst $ 4 miljard waard.

Succes van Skims

In de loop der jaren is Kim Kardashion (362 miljoen Instagram-volgers) een prominente figuur geworden in de mode- en schoonheidsindustrie en lanceerde ze verschillende succesvolle ondernemingen, waaronder Skims, KKW Beauty en Fragrance. Het eerstgenoemde merk, shapewear- en loungewear, werd opgericht in 2018.

Skims richt zich op het leveren van comfortabele en inclusieve onderkleding en kleding die is ontworpen om het zelfvertrouwen van het lichaam te vergroten en verschillende lichaamsvormen en -maten te ondersteunen. In een nieuwe investeringsronde haalde het bedrijf $ 270 miljoen groeigeld op, afkomstig van Vermogensbeheerder Wellington Management en venture-firma Greenoaks Capital.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian (@kimkardashian)

Hiermee heeft Skims de hoogste waardering tot nu toe. Dat geld komt goed van pas, want er staat een forse uitbreiding op de agenda. Hoewel het bedrijf groot is geworden als online websops, gerpmoot door influencers weredlwijd, zitten er plannen in de pijplijn om rechtstreekse verkopen mogelijk te maken in de vorm van fysieke detailhandel. Volgend jaar moeten de eerste flagshipstores geopend worden; een in Los Angeles en een in New York City.

“Het is snel gegroeid en daar zijn we zo trots op”, vertelde Kardashian in een interview aan The New York Times over Skims. “We hebben een heel goede stroom van productlanceringen gehad.”

Vermogen van Kim Kardashian

Forbes schat dat de 42-jarige Kardashian “minstens een derde van het bedrijf” bezit, waardoor haar vermogen naar schatting neerkomt op z’n $ 1,7 miljard. Haar vermogen blijft dus in een wonderbaarlijk tempo toenemen. In april van 2021 werd ze namelijk welkom geheten tot de miljardairs-club, sindsdien is daar dus zo’n $ 700.000 bijgekomen.