In Nederland is Funda een begrip, maar wist u dat u ook andere Europese huizen kunt vinden op een van de meest bezochte huizensites van Nederland? Als we de filter op Frankrijk zetten en de vraagprijs op aflopend, dan stuiten we direct op ‘Villa Hermès’, een uit de kluiten gewassen pand in Cannes met onvoorstelbaar veel luxe, ongerepte uitzichten en zeeën aan ruimte.

Cannes, één van de duurste steden ter wereld

In een onderzoek van Knight Frank en Citi Private Bank staat dat Cannes op de zesde plaats van de duurste steden ter wereld. Mensen reizen met liefde af naar de kustplaats aan de Côte d’Azur en kunnen klaarblijkelijk geen genoeg krijgen van de allure en de met sterren bezaaide premières, terwijl het er stikt van de typisch Franse eetgelegenheden, hotels en luxueuze jachten die in de haven liggen en op de Middellandse Zee drijven.

Villa Hermès-01

Geen wonder dat voor huizen in de omgeving de hoofdprijs wordt gevraagd. Er zijn meerdere villa’s die de naam Hermès hebben geadopteerd, verwijzend naar het Franse modehuis, maar voor zover wij weten is dit de meest in het oog springende. De charmante, eigentijdse villa (450 m²) bevindt zich in het hart van het beroemde Californische gebied op een perceel van 3.000 m².

Schilderachtige uitzichten vanaf Villa Hermès

Vanuit een oase van groen heeft de volgende bewoner (lees: multimiljonair) vrij uitzicht tot aan de zee. Er zijn vijf slaapkamers gerealiseerd, waarvan de ‘master bedroom’ 70 m² groot is. Los van de standaard ruimtes zoals de keuken en de minimalistische woonkamer kunnen we een  fitnessruimte, een sauna, een Hammam, een wijnkelder en een bioscoopzaal afstrepen.

Zodra u de elektrische poort bent gepasseerd kunt u de Bugatti stallen in de carport. De aanbieding van de villa werd op 12-10-2022 geplaatst en bevat een vraagprijs van € 13.900.000, omgerekend komt dat neer op een verbijsterend hoge vierkantemeterprijs van € 32.251.