Een aantal maanden terug zagen we een villa in Marbella in de aanbieding staan voor € 35 miljoen. Dat werd gezien als de allerduurst woning in Spanje, maar vastgoedmakelaar Engel & Völkers biedt een villa op Mallorca voor aanzienlijk meer aan. Op de hoofdstad van het eiland Mallorca, Palma, staat een uit de kluiten gewassen villa, genaamd ‘Solitaire’, te koop met een vraagprijs van € 65 miljoen.

Spaanse villa met 2.300 m² aan woonoppervlak

Vraagprijs verschilt vaak echter van de waarde, dus laten we eens kijken of deze prijs verantwoord kan worden. Te beginnen met de cijfers. De spierwitte villa, ontworpen door de Italiaanse architect Matteo Thun, is gesitueerd op een perceel van 4.250 m² en beslaat 2.300 m² aan woonoppervlak. Verdeeld over vier verdiepingen zijn er zeven slaapkamers en zes badkamers.

Mallorca

Helemaal bovenaan op het dakterras is een openluchtbioscoop en een jacuzzi aangelegd, terwijl het souterrain met ondergrondse parkeergarage (met zes ruimte parkeerplaatsen), die kan worden omgetoverd tot nachtclub, een spa huisvest met een zentuin, een fitnessruimte, een sauna en een personeelsruimte met twee slaapkamers.

Spanje, Mallorca

Eenmaal buiten, we bevinden ons tenslotte op een locatie waar het gemiddeld 21°C is, kunnen de bewoners en gasten in een van de twee zwembaden plonsen om vervolgens aan hun kleurtje te werken op de terrassen, uitkijkend over de rest van het eiland en de nabijgelegen mediterrane tuinen.

“Meest indrukwekkende pand op Mallorca”

Verder ontwerpdetails van het in 2017 gebouwde pand zijn de verzonken woonkamer, de open haarden, de strakke lijnen én de kamerhoge glazen ruiten voor een panoramisch uitzicht over de baai van Palma en de Middellandse Zee. “Een mix van uniek en op maat gemaakt meubilair van de Italiaanse ontwerpers Nilufar, een van de meest originele galerijen van Italië, maakt het interieur onderscheidend en karaktervol.”

De makelaar omschrijft het pand verder als “ongetwijfeld het meest indrukwekkende pand op Mallorca” en het bevindt zich in het hoogste deel van Son Vida, een exclusieve wijk op het Baleareneiland Mallorca dat ook wel gezien wordt als ‘het Beverly Hills van Mallorca’.

Als u bereidt bent om € 65 miljoen neer te tellen voor de villa verwijzen we u graag door naar Engel & Völkers. Vanwege de hoge vraagprijs ondervindt de eigenaar moeite om het pand te verkopen. Vorig jaar augustus schreef Mansion Global er al een artikel over, maar dit wilde de verkoop niet vlotten. Desondanks wordt er geen korting gegeven, maar bieden kan uiteraard altijd.