Het kroonjuweel van de persoonlijke autoverzameling van Formule 1-coureur Lewis Hamilton was tot voor kort een paarse Pagani Zonda, maar eind 2021 besloot hij ‘m te verkopen. De nieuwe eigenaar is kennelijk niet zo zuinig op het speciale model, want videobeelden tonen aan dat het specifieke exemplaar is gecrashed in een tunnel in Londen.

Ex-Pagani Zonda van Lewis Hamilton

Niet dat Hamilton de auto schadevrij wist te houden, want ook hij raakte in 2015 betrokken bij een klein ongeluk met de paarse supercar en verkocht hem uiteindelijk vorig jaar voor een gerapporteerde $ 11,3 miljoen.

De reden dat hij de auto verkocht had ook te maken met het feit dat hij de auto omschreef als. “verschrikkelijk om in te rijden”, ondanks dat “het de best klinkende auto die ik bezit, maar qua wegligging is het de slechtste.” Dat verklaart onder meer dat de sportwagen op het moment van de verkoop slechts 1.000 kilometer op de teller had.

Nieuwe eigenaar crasht in tunnel

Op videobeelden, op YouTube gedeeld, is te zien hoe de bestuurder het gaspedaal flink op z’n staart trapt en vervolgens via de linkermuur van de tunnel tegen de rechter klapt en uiteindelijk tot stilstand komt.

Een paar dagen geleden verschenen verschillende foto’, waarop de schade aan de commissie van 760 pk te zien was: kromme voorwielen, een kapotte achteras, een gebarsten voorruit, verbrijzelde koplampen en gebroken carrosseriepanelen van koolstofvezel. Maar nu hebben we dus ook bewegend beeld tot onze beschikking.

De Pagani Zonda 760 LH werd in 2012 afgeleverd en speciaal gebouwd voor de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton. Het betreft één van de slechts vijf eenheden in de 760-serie zijn die door Pagani zijn gemaakt met een handgeschakelde versnellingsbak. Onder de motorkap ligt een 7,3-liter atmosferische AMG twaalfcilinder, waar 760 pk uit wordt geperst die zorgt voor een topsnelheid van 350 km/u.