Hoewel zijn pitch niet helemaal soepel verliep, ogenschijnlijk vanwege nervositeit, maar het zou ook te maken met zijn koele houding, wordt Dragons’ Den- ondernemer David uitgeroepen tot ‘beste deelnemer ooit’ met een “uitzonderlijk” product.

Pop-up schaakspel wordt gezien als een “briljant idee”

Ingenieur David verscheen op donderdag 26 januari in de tv-show om panelleden Peter Jones, Deborah Meaden , Sara Davies, Touker Suleyman en Steven Bartlett zijn product te laten zien en hopelijk een investering los te peuteren.

Echter gaat het vanaf het begin tamelijk moeizaam, want het moment dat David de ruimte binnenloopt is de angst waarneembaar. “Hi, ik ben David, de bedenker van een volledig uniek pop-up schaakspel dat in elke positie kan worden geopend of gesloten”, opent hij. “Het ontwerp van het bord maakt het onmogelijk om een ​​van de onderdelen omver te werpen. Deze unieke verkoopargumenten maken het een ideale reisset, maar ook, omdat het plat kan worden opgevouwen, gemakkelijk op te bergen in een boekenplank thuis.”

Hij vervolgt door het vertellen dat het schaakspel volledig is gemaakt van papier en karton en daardoor 100% recyclebaar is.  Maar daarna valt er een stilte. Britse zakenvrouw en tv-persoonlijkheid grijpt in en vraagt naar welk percentage hij op zoek is. David antwoord en zegt dat hij zoekt naar een geldinjectie van £ 40.000 voor 20% eigen vermogen in zijn bedrijf.

“Ik wil graag benadrukken dat ik niet alleen een pop-up schaakspel maak, ik ga het uitbreiden naar veel verschillende gebieden, voor alle leeftijdsklassen.”

Omdat de zenuwen David de baas werden raakte hij onzeker of hij alles wel goed deed, maar de Dragons stelden hem gerust. De pandelleden waren eensgezind lyrisch over zijn plannen en omschreven het als “briljant”. “Ik ben echt weggeblazen”, zegt Peter Jones, terwijl Sara Davies daar een schepje bovenop doet: “U bent van de beste mensen ter wereld die dit doet.”

Dragons’ Den-investeerders doen een aanbod

Maar is het genoeg om kapitaal op te strijken? Het korte antwoord is: ja. Uiteindelijk deden alle Dragons, behalve Bartlet, een bod. David stelde daarna voor om de investering te delen, waar Peter en Touker op ingingen. Ze gingen akkoord met een gedeelde investering waarbij ieder 10% ontvangt. “David, ik kijk ernaar uit om met je samen te werken”, aldus Jones.