In de tijd dat ze actief zijn, is heel Nederland wel bekend geworden met De Jeugd van Tegenwoordig. Of u nu fan bent van hun muziekstijl of niet, iedereen kent minimaal één nummer. Voor velen is het een droom om ze eens live te kunnen aanschouwen. Maar wat moet dat kosten?

Succes van de Nederlandse rapformatie

De Jeugd van Tegenwoordig, ook wel ‘De Jeugd’ genoemd, is een Nederlandse rapformatie die sinds 2005 actief is. De leden van de groep zijn Willie Wartaal, Vieze Fur en Faberyayo en hun vaste producent is Bas Bron. Ze werden bekend met hun eerste nummer Watskeburt?! die in 2005 uitkwam. Deze was niet gelijk een hit, maar enkele radiozenders ontdekten het nummer en juni 2005 kwam het de Nederlandse Top 40 binnen. Toen werd het nummer zo’n grote hit, dat het zelfs Geef Mij Je Angst van Guus Meeuwis van de nummer 1-positie stootte.

Het succesverhaal van De Jeugd van Tegenwoordig ging verder met de release van hun debuutalbum, Parels voor de Zwijnen. Dit album werd bekroond met een Dutch Mobo Award voor Beste Doorbraak. Hoewel het album maar 8.000 exemplaren verkocht, was het een mijlpaal in hun carrière en legde het de basis voor hun verdere succes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Jeugd van Tegenwoordig (@dejeugd)

De groep werd later bekend met nummers als Sterrenstof en Huilend Naar de Club. Ook vandaag de dag zijn ze nog zeer actief. In 2018 kwam hun zevende album uit genaamd Anders en aanstaande vrijdag wordt hun 8e aldum, ‘Moderne Manieren’, uitgebracht. De muziekbundel moet ‘het collectieve gevoelsleven van de Nederlander op diens grondvesten doen schudden’, aldus Freddy Tratlehner, a.k.a. Vjèze Fur.

Wat kost een optreden van De Jeugd van Tegenwoordig?

Volgens Artist Bookings zijn De Jeugd van Tegenwoordig, net als vele andere artiesten, te boeken voor een optreden. Bent u een échte De Jeugd-fan en zou u ze dolgraag een keer boeken voor een optreden? Artist Bookings geeft aan dat u minimaal € 20.000 zal moeten neerleggen om ze op te kunnen zien treden. Verder zeggen ze: “Prijzen zijn altijd op aanvraag en kunnen oa. verschillen per evenement, capaciteit, toegang, periode, tijdstip en locatie.”

Het is dus zeker mogelijk om De Jeugd op uw feest op te laten treden, maar dan zult u wellicht even moeten sparen.