De Amex Black Card, ook wel bekend als de Centurion Card, is een exclusieve creditcard die alleen beschikbaar is voor een selecte groep klanten. Deze kaart biedt tal van privileges en voordelen aan degenen die het zich kunnen veroorloven.

American Express, ook wel genoemd Amex, is een Amerikaans financieel bedrijf dat in 1850 werd opgericht en oorspronkelijk een postbedrijf was. Het groeide uit tot een internationale financiële instelling die bekend staat om creditcards en financiële diensten. De Travelers Cheque uit 1891, de Green Card (de eerste creditcard ter wereld) in 1958 en de exclusieve Black Card uit 1999 waren enkele belangrijke mijlpalen in de historie van de organisatie.

Amex heeft een uitgebreid scala aan financiële producten en loyaliteitsprogramma’s voor kaarthouders. Het bedrijf is wereldwijd gegroeid en blijft een vooraanstaande speler in de financiële sector. De geschiedenis van meer dan honderd jaar aan groei binnen de  financiële dienstverlener is duidelijk zichtbaar.

Hoe krijgt u een American Express Black Card?

Het krijgen van een American Express Black Card is een uitdagende onderneming. Het is alleen mogelijk om de kaart te gebruiken op uitnodiging van American Express zelf, en de voorwaarden voor deze uitnodigingen zijn zeer exclusief. Om zelfs maar in aanmerking te komen voor een uitnodiging, moeten potentiële kaarthouders echter vorstelijk hoge uitgavenpatroon van ongeveer € 250,000 per jaar waarmaken met een van de andere Amex kaarten én een uitstekende krediet score hebben. En bent u dan eindelijk binnen? Dan is er nog de entrance fee van een luttele € 10,000 plus een jaarlijkse bijdrage van € 5000. Maar wat krijgt u dan voor die prijs?

De vele voordelen:

Wat de American Express Black Card echt onderscheidt, zijn de voordelen en privileges die ermee geponeerd gaan. Enkele van de meest opvallende voordelen zijn als volgt:

Reizen

Kaarthouders hebben toegang tot luxe luchthavenlounges over de hele wereld, ontvangen elite status bij verschillende hotel- en luchtvaartmaatschappij programma’s en genieten van inbegrepen reisverzekeringen en andere voordelen. Uw been gebroken tijdens wintersportvakantie in Gstaad? Geen zorgen, Amex dekt u.

Conciërgediensten

De kaart gaat gepaard met een 24/7 conciërgediensten, u krijgt bijvoorbeeld assistentie bij het maken van reserveringen bij exclusieve Michelin-restaurants, het regelen van bodyguards of het simpelweg laten voorrijden van een limousine. Zie het als uw eigen personal assistent. Dan valt die €5000 per jaar opeens best mee.

Toegang tot evenementen

Kaarthouders krijgen toegang tot exclusieve evenementen en ervaringen, waaronder VIP-concerten, sportevenementen en mode-evenementen. Uitverkocht? Niet voor u.

Dit alles vormt nog maar het topje van de decadente ijsberg, er gaan veel geruchten en mythes rond over de befaamde ‘Amex Black’ kaart. Hoe dan ook: wij wachten op onze uitnodiging.