We geven het toe: De auto wassen kan soms een flink gedoe zijn. Maar dat geeft men nog niet de reden om het klusje te ‘versnellen’ door met 50 kilometer per uur door de wasstraat te rijden. Echter overkwam dat deze bestuurder in Brabant wel. Op een zonnige dag bracht hij zijn BMW naar de wasstraat, om vervolgens flink het gas in te trappen en tegen een boom tot stilstand te komen. Tja, zo kan het ook.

BMW-bestuurder rijdt dwars door wasstraat tegen boom aan

Het incident vond plaats aan de Kantsingel in het Brabantse Oss. Een oudere man besloot om zijn auto naar de wasstraat te brengen voor een goede beurt. Echter ging het finaal mis toen hij klaarstond de wasstraat in te rijden met zijn BMW. In plaats van zachtjes op zijn gas te drukken en daarna zijn vierwieler tot stilstand te brengen, drukte de man zijn gas te veel in en schoot hij zo door de hele wasstraat. Het bleek uiteindelijk te gaan om ‘een klassiek geval waarbij gas- en rempedaal per ongeluk worden verwisseld’.

Op beelden is te zien hoe hij dwars door alle borstels van de wasstraat vliegt, buiten de wasstraat over een verkeersdrempel rijdt om vervolgens verderop in het verkeer tot stilstand te komen tegen een boom. Een ambulance werd ingeschakeld, maar gelukkig bleek iedere betrokkene – inclusief de bestuurder – ongedeerd. Wel is de BMW flink beschadigd en zijn er meerdere beschadigingen in de wasstraat, waaronder de wasborstels en het paaltje met lichten waarmee gebruikers van de wasstraat hun voertuig in de juiste positie kunnen zetten.

Omroep Brabant meldt dat volgens omstanders het een groot geluk was dat er geen ander verkeer op de fietspaden of weg passeerde terwijl de man er dwars overheen schoot. Wie de beelden van de beveiligingscamera’s aanschouwt, ziet ook inderdaad dat er op het nippertje geen fietsers of andere weggebruikers zijn geraakt zodra de man uit de wasstraat voorbij schoot.

Voor meer beelden die achteraf aan het incident zijn opgenomen, kunt u de onderstaande video bekijken: