Het charter van jachten is ongelofelijk prijzig. Sommige eigenaren vragen tonnen per week. Alsnog is dat een stuk voordeliger dan het onderhouden van zo’n pleziergevaarte. Heeft u geen probleem met camera’s en flaneert u graag op een superjacht? Dan is Below Deck dé show voor u.

Charterserie Below Deck

In de watten worden gelegd door personeel, gastronomische maaltijd verorberen en met jetski’s over golven heen sjezen, wie wil dat nou niet. In de Amerikaanse televisieserie Below Deck is het allemaal gebruikelijk. Voor het eerst uitgezonden in 2013, heeft de show kijkers wereldwijd meegenomen op een reis naar de glamoureuze en soms tumultueuze wereld van luxe jachtcharter.

De serie, die zich afspeelt aan boord van chique jachten op exotische locaties, werpt een fascinerende blik op het leven van de bemanning en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, terwijl ze de wensen van veeleisende gasten proberen te vervullen. De show volgt de bemanning, bestaande uit ervaren professionals zoals kapiteins, chefs, stewards en dekhanden, die zich bezighouden met alle aspecten van het runnen van een charterjacht.

Van het bereiden van heerlijke maaltijden tot het regelen van luxe feestjes op de oceaan, Below Deck onthult de hectiek en druk die gepaard gaan met het leveren van een onvergetelijke ervaring aan de jetset-klanten. Een ander aspect dat de show boeiend maakt, is dat elke aflevering zich afspeelt op een andere locatie, voornamelijk in exotische bestemmingen zoals de Caraïben, de Middellandse Zee en de Stille Oceaan.

Gasten krijgen flinke korting voor op de driedaagse charters

Hoewel “Below Deck” zeker entertainment biedt, heeft het ook kritiek ontvangen van degenen die beweren dat de show niet altijd de realiteit weergeeft van het werken op een jacht.

Het zal de gasten bovendien al helemaal niets schelen. Mark Cronin, producent van Below Deck, heeft bevestigd dat gasten tot wel 50% korting krijgen op de driedaagse charters. Ook regelt de productie vliegtickets.

Klinkt als muziek in de oren, maar laat dit geen verkeerd beeld scheppen. Ondanks de korting kost het een waar godsvermogen. My Seanna (nu Starship geheten), die verscheen in seizoen zes en acht van Below Deck, kost bijvoorbeeld maar liefst $ 300.000 per week. Niet alleen is het charteren al gauw een paar ton, ook worden gasten verwacht 15 á 20% fooi te geven.