De meesten hebben genoeg aan één huis, maar wanneer persoonlijke vermogens de miljard overstijgt, is het verstandig om het in stenen te stoppen. Vraag dat maar aan Larry Ellison, de mede-oprichter van Oracle Corporation. Volgens Forbes is hij de grootste huizenbezitter op planeet aarde.

Miljardairs met meer dan 10 huizen

Via dubeize constructies zijn er ongetwijfeld meer miljardairs met een ongelofelijke hoeveelheid huizen in hun bezit, maar het Amerikaanse zakenblad Forbes speurde vijf miljardairs op die er in ieder geval meer dan 1o bezitten. Waarom? Simpel. “Onroerend goed is een prachtige indicator van status”, zegt Ranjeet Guptara, senior vice-president vermogensbeheer bij UBS tegen het zakenblad.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Forbes (@forbes)

Amazon-oprichter Jeff Bezos valt net buiten de boot, maar hij behoort zeker tot één van de vastgoedmaganaten in de Verenigde Staten.

Deze elitegroep van ultrarijke Amerikanen hebben niet alleen eigendommen in de VS, maar over de hele wereld adressen opgepikt. Diegene met de meesten huizen is Larry Ellison, medeoprichter van Oracle. De Amerikaanse miljardairs bezit naar schatting 20 huizen. Allen in de VS, waaronder drie in Newport, Rhode Island, vier in Woodside, Californië en zes in Malibu (“waar hij ook een restaurant en spa heeft”).

Het meest absurde van dit alles is wellicht dat zijn hoofdeilanden op Hawaï ter waarde van meer dan $ 300 miljoen niet eens zijn meegenomen.

Profiel van Larry Ellison

Larry Ellison heeft een aanzienlijke invloed gehad op de ontwikkeling van de technologie-industrie en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke figuren in de wereld van software en informatietechnologie. In 1977 richtte Ellison samen met Bob Miner en Ed Oates de Oracle Corporation.

Dit bedrijf is gespecialiseerd in database-software en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van relationele databases, waardoor het bedrijf een toonaangevende positie in de IT-industrie heeft verworven.

Ellison, vaak geprezen om zijn visionaire benadering van technologie en bedrijfsstrategie, heeft door de jaren heen, met name gebaseerd op zijn aandelenbelang in Oracle Corporation, een vemrogen verweven van miljarden. In de laatste schatting wordt zijn vermogen geschat op $ 152,3 miljard, waarmee hij op nummer 4 staat op Forbes miljardairslijst (The World’s Billionaires). Alleen Jeff Bezos ($ 160,9 miljard), Bernard Arnault ( $ 207,1) en Elon Musk ($ 248,8 miljard) worden rijker geacht.

Andere miljardairs met meer dan 10 huizen

Ken Griffin (hedgefondsmanager): 13 huizen
Eric Schmidt (ex-CEO Google): 13 huizen
Ron Burkle (hegdefundmanager): 11 huizen, waaronder Neverland Ranch van wijlen Michael Jackson
Oprah Winfrey (talkshow-presentatrice): “minstens” 10 huizen
Mike Bloomberg (oprichter mediabedrijf Bloomberg): 10 huizen