Samen met Rozendaal, Laren en Bloemendaal behoren de huishoudens in Heemstede tot de rijksten van heel Nederland. Pure Luxe is hierdoor benieuwd naar wat het duurste huis is in het vermogende dorp vlakbij Haarlem en Aerdenhout. Het blijkt een stijlvol en gerenoveerd Rijksmonument te zijn.

Duurste huis in Heemstede op Funda

Hoewel het pand in de jaren ’50 diende als pastorie, en dateert uit het jaar 1868, is het tegenwoordig een beeldschone villa met ruim 386 m² aan woonoppervlak. Het omsloten perceel van ruim 3.000 m² is van twee kanten bereikbaar via een statig elektrisch bedienbaar toegangshek. De onder architectuur aangelegde tuin biedt veel privacy, heeft meerdere terrassen, een verwarmd buitenzwembad, een “onderhoudsvriendelijke tennisbaan” en parkeergelegenheid voor meerdere auto’s.

Heemstede

Tijd om naar binnen te gaan. De royale living is voorzien van een massief houten vloer, een open haard (Anneke Dekkers) en een aangrenzende serre met openslaande deuren naar de tuin. De keuken is uitgerust met een marmeren kook- en spoeleiland, luxe inbouwapparatuur  en “fraaie inbouwkasten”.

“De riante maatvoeringen, de hoge plafonds en de grote raampartijen geven het pand veel sfeer”, tikt de makelaar op. “Het pand combineert historie met comfort en design; zo is het gehele woonhuis voorzien van dubbel glas en zijn de hal, woonkeuken, serre en badkamers voorzien van vloerverwarming.”

Heemstede

De hoofdslaapkamer (“luxury suite”) op de eerste verdieping is gezegend met lichtinval en bevat een aangrenzende luxe kleedkamer. In totaal zijn twee badkamers en vijf slaapkamers, waar er eenvoudig zes van gemaakt kunnen worden.

Koetshuis van 54 m²

Naast het royale woonhuis is er een vrijstaand ‘koetshuis’. Deze is gebouwd in dezelfde stijl als het hoofdhuis en werd in 1996 voltooid. He gebouw is multi-inzetbaar, voor zowel werken-aan-huis of hobbyruimte, en heeft een eigen entree, een toilet, vloerverwarming en een keukenblok.

Dankzij de centrale ligging midden in het oude dorp van Heemstede heeft de woning verschillende mogelijkheden.  Belangrijke uitvalswegen naar Amsterdam, Schiphol, Den Haag en Noord-Holland liggen om de hoek, terwijl Heemstede een rijke geschiedenis heeft met diverse historische bezienswaardigheden, zoals een scala aan overgebleven kastelenen. Heemstede wordt vaak aangeduid als de ‘Bloemenstad’ en is niet ver verwijderd van het dichtstbijzijnde strand van Zandvoort.

Het wit-zwarte pand op Achterweg 11 is met een vraagprijs van € 3.250.000 op Funda de duurste woning van Heemstede. Oordel zelf of u dat terecht vindt.