Lucid Motors-CEO en voormalig Tesla-werknemer Peter Rawlinson krijgt de wind van voren van zijn voormalig werkgever. Rawlinson, nu de CEO van autobouwer Lucid Cards, zou volgens Elon Musk namelijk veel te veel verdienen. “Pas op voor elk bedrijf waar de beloning van leiderschap niet gekoppeld is aan prestaties”, twitterde Musk.

Peter Rawlinson bekritiseert door Elon Musk

Peter Rawlinson is een Britse ingenieur en leidinggevende in de automobielsector die een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de Tesla Model S voordat hij bij Lucid Motors (voorheen bekend als Atieva) kwam als Chief Technology Officer. Later werd hij CEO van het bedrijf.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lucid Motors (@lucidmotors)

Rawlinson staat bovenaan de lijst van Automotive News van de best betaalde CEO’s van autofabrikanten: hij verdiende in 2022 maar liefst $ 379 miljoen Voornamelijk als gevolg van een aandelengerelateerde beloning uit 2021. In dat jaar ontving Rawlinson ongeveer 14 miljoen aan aandelen, die over een periode van vier jaar onvoorwaardelijk worden.

Deze bonus werd uitgekeerd door de uitzonderlijke prestaties en het behalen van de doelstellingen. Het bedrijf wist vier van de vijf marktdoelstellingen, waardoor de uitkering zo hoog was. Sinds 2021 zit de marktwaarde van het bedrijf echter in een neerwaartse spiraal en is er al zo’n 80% verloren.

Het basissalaris van Rawlinson is echter relatief laag, namelijk $ 575.000 per jaar. Alsnog is Elon Musk niet te spreken over de hoge beloning van zijn oud werknemer. Op een post waaruit blijkt dat Peter Rawlinson bovenaan de lijst staat als de best betaalde CEO van de auto-industrie in 2022, plaatst Elon Musk een duidelijk boodschap. De op één na rijkste man ter wereld sneert: “Pas op voor elk bedrijf waar de beloning van leiderschap niet gekoppeld is aan prestaties”.