Het zat er al aan te komen, maar onlang heeft de legendarische autobouwer Ferrari de Roma Spider gepresenteerd. Dat gebeurde in het El Badi paleis in het Marrokaanse Marrakesh. Dit is alles wat u moet weten van dit gloednieuwe, dakloze model.

De nieuwe Ferrari Roma Spider

De high-performance auto, 84 kilo zwaarder dan de coupé, is vergelijkbaar in afmetingen, volumes en specificaties van de succesvolle Ferrari Roma V8 2+, maar onderscheidt zichzelf met een exclusieve softtop, die in speciale stoffen leverbaar is.

Ferrari

De softtop kan in slechts 13,5 seconden en bij snelheden tot 60 km/u worden geopend. Daarnaast zult u in dit fantastische model zich wanen in de luxueuze lifestyle uit de jaren ’50 en ’60.

Een V8-motor met maar liefst 620 pk

De Roma Spider beschikt over maar liefst 620 pk met een biturbo V8 en vergelijkbare handlingsystemen van de Ferrari Roma. Deze motorenfamilie werd vier jaar op rij uitverkoren tot International Engine of the Year, wat veel goeds belooft voor dit prachtige nieuwe model. Daarnaast heeft de motor ook een prachtig geluid waar menig Ferrari-fan van zal kunnen genieten. De krachtbron is gekoppeld aan Ferrari’s alom geprezen 8-traps DCT-transmissie, die bekendstaat om zijn snelle schakeltijden en comfort.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ferrari (@ferrari)

De gestroomlijnde sportwagen brengt veel comfort voor de bestuurder en is verrassend eenvoudig te besturen, waardoor de auto perfect is geschikt voor kortere ritten én lange reizen. De stoelen zijn 18-voudig in te stellen en zijn verwarmbaar met optionele nekverwarming voor de koude wintermaanden. Er is voldoende ruimte achterin de wagen aanwezig om uw baggage mee te kunnen nemen en de wagen heeft een standaard draadloze connectiviteit via Android Auto en Apple Carplay.

De topsnelheid van de Roma Spider is 320 kilometer per uur en dit geweldige model weet binnen 3,4 seconden van 0 naar 100 te sprinten, wat deze auto een ware snelheidsduivel maakt op de weg, terwijl ‘ie een lust voor het oog is.

Ferrari