Forbes 30 Under 30 is een uiterst prestigieuze lijst, samengesteld uit de meest succesvolle jonge talenten onder de 30 jaar. En tot onze vreugde hebben ook enkele Nederlandse pareltjes een plekje weten te bemachtigen. Vandaag delen wij graag drie profielen met u die ons bijzonder zijn opgevallen.

Ruben Wieman en Guido Schmitz

Maak kennis met  het dynamische duo Ruben Wieman en Guido Schmitz, oprichters van Oneteam. In de categorie technologie worden zij geprezen voor hun innovatieve communicatieapplicatie (wat uiterst fijn rijmt). Deze ondernemende geesten hadden ooit simpele horecabaantjes, waarbij ze merkten dat ze nog steeds werkte met ouderwetse papieren werkboekjes en zelfs hun roosters in de kantine moesten opzoeken. Dat kon beter!

Daarom ontwikkelden zij Oneteam, een revolutionaire app waarmee bedrijven gemakkelijk kunnen communiceren met medewerkers. Ze wisten bekende investeerders zoals Adriaan Mol, Harver, VonQ, Max Klijnstra,  NL Groeit en Recruitee aan boord te halen. Momenteel zijn er al meer dan 50.000 medewerkers aangesloten op dit platform. 

Nadia Kadhim

In de categorie technologie vinden we ook jurist en ondernemer Nadia Kadhim, CEO van cybersecurity-startup Naq Cyber en expert op het gebied van AVG. Ze ontving in maart 2023 een seed-investering van maar liefst 1,5 miljoen dollar, mede mogelijk gemaakt door Axivate Capital. Met haar Iraakse achtergrond was Kadhim ooit kinderrechtenadvocaat voordat ze zich volledig ging richten op cybersecurity. Maar dat is niet alles wat deze getalenteerde dame kan. In haar vrije tijd ontpopt ze zich namelijk als jazzzangeres, waarbij ze haar passie voor muziek tot uiting brengt. Wat een interessante dame!

Thomas Scholte

Tenslotte hebben we Thomas Scholte in de categorie kunst & cultuur van de Forbes 30 under 30 lijst. Als mede-oprichter van Sous bezorgt hij culinaire hoogstandjes rechtstreeks bij mensen thuis. Geen gewone pizza’s of nasi goreng in een kartonnen doos, maar gastronomische meesterwerken die je zelf alleen nog hoeft samen te voegen en op te warmen (sous-vide stijl voor de fijnproevers). Hoewel het aanvankelijk een uitdaging was om topchefs te overtuigen van zijn concept, heeft Scholte nu meerdere toonaangevende chefs aan boord weten te halen, waaronder ook meerdere Michelin restaurants. In december bediende Sous al meer dan 25.000 mensen, met een gemiddelde besteding van ruim boven de 150 euro per order.

Als u zo dit rijtje ziet, kunt u toch alleen maar hoopvol naar de toekomst kijken? Wij in ieder geval wel.