Een gerenommeerde groep die bekend staat om hun verbazingwekkende auto-renovaties heeft onlangs een Ford Mustang omgevormd tot een verbluffende boot. Ze hebben de V8-motor vervangen door een krachtige scheepsmotor en halve wielen toegevoegd aan de onderkant om de illusie van het varen op water te creëren. Het eindresultaat is werkelijk adembenemend. De Mustang-boot werd voor uitgebreide watertests overgebracht naar Sint-Petersburg, Rusland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORD-MARKET (@ford_market)

De Mustang boot bereikt snelheden tot wel 30 knopen.

Het is indrukwekkend dat dit voertuig, oorspronkelijk bedoeld voor gebruik op het land, nu zo goed presteert op het water. De getransformeerde Ford Mustang boot werd naar Sint-Petersburg gebracht om zijn nieuwe capaciteiten te demonstreren, waarbij uitgebreide watertests werden uitgevoerd om de prestaties van deze unieke creatie te meten.

Om ervoor te zorgen dat deze transformatie volledig functioneel was, hebben ze het dashboard volledig vernieuwd en alle benodigde software geïnstalleerd die nodig is om een boot te besturen. Ook werd de auto volledig afgedicht met glasvezel om ervoor te zorgen dat hij waterdicht was. Dit was van essentieel belang, want je wilt natuurlijk niet dat de binnenkant van de auto wordt aangetast door waterschade.

Natuurlijk waren de reacties op de Mustang boot gemengd.

Sommige mensen uitten kritiek en beschouwden het weghalen van een klassieke Ford Mustang van de weg als heiligschennis. Zij vonden dat deze iconische Ford Shelby Mustang in zijn oorspronkelijke staat moest blijven. Er waren ook veel mensen die deze transformatie juist interessant vonden en het zagen als een unieke en creatieve manier om nieuw leven in een auto te blazen. Sommigen vergeleken het zelfs met iets rechtstreeks uit een James Bond film. Wie weet, misschien wordt de volgende auto wel omgetoverd tot een onderzeeër!