In Marokko spreken we niet over huizen of hotels, maar over riad’s: ofwel traditionele Marokkaanse huizen of paleizen. In dit geval is de laatste term meer van toepassing. In de Médina, het historische centrum van Marrakesh, staat namelijk een paleis van 1.800 m² met 32 slaapkamers en 25 badkamers te koop voor € 6,5 miljoen.

Historische paleis (Riad Palais Sebban) op loopafstand van het Djemaa El Fna-plein

Altijd al willen verhuizen naar een betoverende bestemming en een hotel willen runnen? Zoek niet verder. Gelegen op een paar minuten van het Jmaa El Fna-plein, staat een historische paleis, “in de beste buurt van de medina van Marrakech”, in de aanbieding. Volgens de verkooppartij is viersterrenhotel Riad Palais Sebban dit jaar voor meer dan 90% gevuld, waardoor de investering in minder dan 5 jaar terugverdiend kan worden.

De riad staat in het teken van ontspanning. Zo zijn er 320 m² aan terrassen, een spa en een bar, evenals een plek om uw smaakpapillen te trakteren: een gastronomisch restaurant – met roomservice op elk moment. Verder zijn alle moderne voorzieningen aanwezig, zoals wifi en airconditioning.

Kennelijk valt de accommodatie goed in de smaak bij gasten, want de riad wordt op Booking.com beoordeeld met een 9,2 uit 1.428 beoordelingen. “Stellen kunnen met name de locatie waarderen — ze gaven een score van 9,6 voor een reis voor twee.”

Het magische Marrakesh

Naast de riad zelf wordt men al gauw verliefd op Marrakesh. Deze Marokkaanse stad is een toeristentrekpleister van jewelste en biedt een unieke combinatie van geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde luxe aan. De koningsstad is rijk aan luxe accommodaties, variërend van weelderige riads tot vijfsterrenhotels die moderne elegantie combineren met Moorse invloeden.

Uw zintuigen worden gestreeld door de geur van exotische bloemen en oosterse kruiden, terwijl de sfeervolle en kleurrijke inrichting garant staan voor een onvergetelijke ervaring. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de lokale markten, waar kleurrijke specerijen en vers fruit u uitnodigen om te genieten van de levendige lokale smaken.

De souks van Marrakesh bieden vervolgens een schat aan unieke hebbedingetjes, van met de hand vervaardigde tapijten en sieraden tot elegante lederwaren en aardewerk. Slenter door de smalle straatjes en laat u meevoeren door een wereld van ambachtelijk vakmanschap en artistieke pracht.

kamer Marrakesh Marrakesh