De Porsche 911 is een echte klassieker waar veel vraag naar is. In 2,7 seconden accelereert deze sportwagen naar de 100 km/h, maar dat in goede conditie op een verzorgd stuk asfalt. Hoe snel zal ‘ie op het water zijn? Dat vroeg de vorige eigenaar van de sportauto zich ongetwijfeld af, toen hij besloot de 911 op te bouwen tot speedboot.

Porsche 911 uit de jaren ’90 ook geschikt als speedboot

Het silhouet is vergelijkbaar met een 911 uit de jaren 90, maar er is één enorm verschil. Met dit gestroomlijnde apparaat kunt u alleen de golven op het water mee trotseren. Deze 4,9 meter lange speedboot is afgewerkt in het glanzend zwart, terwijl z’n onderste kanariegeel is gemaakt.

Ze doopten hem om tot de ‘Craig Craft 168 Boss’ uit 1995 en heeft naar verluidt ongeveer 27 jaar stof lopen te happen in een opslag, totdat de bouwer ‘m in 2015 aanschafte. En hij vond het hoog tijd om ‘m nieuw leven in te blazen. Om te beginnen werd de 6 cilinder boxermotor eruit gehaald, en in de plaats daarvan kwam een GM-gebaseerde 4,3-liter V6-motor in combinatie met Berkley Jet Drive wat zorgt voor een snelheid van 129 kilometer per uur.

Porsche-speedboot

Net als het voertuig waaraan het een eerbetoon is, zit de Craig Craft 168 Boss uit 1995 boordevol autofuncties. Denk aan gelamineerde voorruiten, koplampen, spiegels, achterlichten, spatborden en achterlichten. Ook zit de kenmerkende voorruit met gelaagd glas erop en er zit onder meer zelfeen opbergluik aan de voorkant, roestvrijstalen schoenplaatjes, navigatieverlichting en onderwater LED-verlichting.

Plaats voor 4 personen en drankhouders

De cockpit biedt plaats aan maximaal 4 personen, met drankhouders voor drankjes op de middenconsole, terwijl de sfeer wordt gezet met de Boss stereo head-unit met Kenwood speakers. De Craig Craft 168 Boss uit 1995 wordt geleverd met een eenassige Shore Land’r-aanhanger die de eigenaar kan vervoeren. Eind augustus werd het voertuig geveild en heeft intussen dus een nieuwe eigenaar. Die kreeg ‘m geleverd op een eenassige aanhanger.