E-bikes zijn al jarenlang een zeer populair vervoersmiddel, zeker in Nederland. Het sneller kunnen fietsen en zo makkelijker langere afstanden af te kunnen leggen maakt de tweewieler met accu handig en comfortabeler. Toch is er vaak één klacht: de e-bike is een stuk zwaarder dan een normale fiets. Die klacht heeft dit bedrijf opgelost met ’s werelds lichtste e-bike, en het is een groot succes.

Carbo E-bike brengt ’s wereld’s lichtste elektrische fiets op de markt

Dankzij de populariteit van de e-bike zijn er al vele bedrijven die een eigen variant van de fiets met motor hebben ontwikkeld. Ieder van deze bikes hebben zijn eigen kwaliteiten wat ze uniek maakt. Echter maakt dit de keuze in het kopen van een elektrische fiets steeds moeilijker: Welke is nu het meest geschikt voor u? Als u opzoek bent naar een hele lichte fiets, is de e-bike die Carbo uitbrengt hét perfecte model voor u.

De Carbo e-bike lijkt op eerste gezicht op de klassieke vouwfiets, wat het ideaal maakt om overal mee naartoe te nemen. Maar deze uitvouwbare tweewieler is dus ook een elektrische fiets! Er zijn twee modellen van de Carbo-bike: Model S en Model X. De modellen zijn beide aanpasbaar naar uw wensen. De frames zijn van carbon fibers gemaakt, wat de fiets zo licht maakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carbo Electric Bike (@ridecarbo)

De fietsen verschillen op twee manieren van elkaar: het gewicht en de hoeveelheid standen die ze hebben. Zo weegt Model S zo’n 15,3 kg en Model X zo’n 13,3 kg. Daarnaast heeft Model X een riemaandrijving in plaats van een ketting.

E-bike-01

Het bedrijf had hun concept voor de lichte e-bike op Indiegogo geplaatst, een website waar geld kan worden gedoneerd aan projecten om ze sneller op de markt te krijgen. Een succes, want Carbo slaagde erin ruim $ 1 miljoen op te halen, wat voldoende was om de productie van de fietsen te kunnen bekostigen.

De modellen van Carbo zijn op dit moment te koop via hun website en prijzen beginnen vanaf € 2.343,99.