Jeremy Plaidl (eigenaar YouTube-kanaal Jerryously) is een avontuurlijk type. Die constatering durven we wel te maken, nadat hij een virale video online plaatste waarin hij liet zien ruim 70 klassieke Mercedessen te hebben ontdekte in een verlaten loods.

70 klassieke Mercedessen in ondergronds loods

“Een ondergrondse hal vol vintage Mercedes-auto’s, een van de meest opwindende plekken die ik ooit heb kunnen bezoeken”, schrijft de urban explorere op Instagram. Hoewel hij niet prijsgeeft wat de locatie is, zien we dat hij de ondergrondse loods op een unieke wijze betreed, namelijk via een soort luik in de grond op een autokerkhof.

Dat gat brengt hem naar een ondergrondste trap die hem vervolgens naar een claustrofobisch tunnelsysteem lijkt te leiden. Aan het einde van die tunnel is de heilige graal: een verzameling van pak ‘m beet 70 Mercedessen uit de jaren ’50 en ’60. Helaas wordt er in de video geen verduidelijk gegeven aan wie deze exemplaren ooit toebehoorde, maar iemand in de reactie zegt dat het eigendom is van een Mercedes-specialist.

Hopelijk komt er binnenkort een follow up, zodat we meer komen te weten over deze opmerkelijke auto-vondst.