Valtteri Bottas, een naam die zeer bekend is in de wereld van de Formule 1. Zijn carrière, die in 2013 begon bij het Williams-team, kent indrukwekkende hoogtepunten. In 2017 stapte hij over naar Mercedes, maar daar zit hij deze dagen niet meer. Met 10 Grand Prix-overwinningen en talloze podiumplaatsen heeft Bottas bewezen dat hij een coureur is waar de rest van de drivers rekening mee moeten houden. Maar wat is het salaris en vermogen van Valtteri Bottas?

Een Nieuw Hoofdstuk bij Alfa Romeo: Seizoen 2022

In een verrassende wending besloot Bottas voor het seizoen 2022 een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Alfa Romeo, waar hij de legendarische Kimi Raikkonen verving. Deze overgang markeerde een nieuw hoofdstuk in zijn carrière en toonde aan dat hij altijd op zoek is naar nieuwe kansen en uitdagingen (en een hoger salaris), ondanks zijn succesvolle periode bij Mercedes naast Lewis Hamilton.

Lewis doet het zelf trouwens ook erg goed, dit is het vermogen van Lewis Hamilton in 2023

Het Leven Buiten de Baan

Naast zijn prestaties op de baan heeft Bottas ook een boeiend leven buiten het circuit. Hij was eerder getrouwd met de Finse professionele zwemster Emilia Pikkarainen en heeft momenteel een relatie met de Australische wielrenner Tiffany Cromwell.

Bottas is niet alleen een snelle coureur, maar ook een genereuze filantroop. Hij ondersteunt de ontwikkeling van kinderen via de Valtteri Bottas Duathlon en is betrokken bij de Starlight Children’s Foundation.

Het vermogen van Valtteri Bottas

Op financieel gebied wordt geschat dat Bottas een nettowaarde heeft van ongeveer € 30 miljoen, met een salaris van ongeveer € 11 miljoen bij Alfa Romeo. Zijn succes op en buiten het circuit heeft geleid tot lucratieve sponsordeals met bedrijven als Abloy, Insijets en Polar, wat betekent dat zijn kinderen later zeker financieel goed zullen zitten. Tenminste, als ze hun vader te vriend houden.

Hoe u het ook wendt of keert, de Fin houdt er een prima boterham aan over. Een boterham met kaviaar. En een glas champagne ernaast. Prima lunch.