Terwijl Volkswagen en Kia de populairste automerken onder Nederlanders zijn, rijden er nog verschillende tientallen verschillende merken rond in ons lage landje. Hoe zit het echter met exclusieve merken als Ferrari, Lamborghini en Rolls-Royce?

Supercars en luxe bolides in Nederland

Nederland is een rijk land, ondanks dat het niet bepaald evenredig verdeeld is. En rijke mensen, die kopen dure dingen, zoals villa’s en auto’s. Het is dan ook geen verassing wanneer een exotische supercar u op de snelweg voorbij scheurt. Pure Luxe dook in de cijfers van het RDW en ondervond hoeveel exemplaren van de meest exclusieve automerken er op Nederlands kenteken staan.

Lamborghini

Te beginnen met de van oorsprong tractorfabrikant uit het Italiaanse Sant’Agata Bolognese. Van het drietal waar we naar keken, is Lamborghini het meest zeldzaam. Met een gemiddelde prijs van € 384.000 rijden zijn er slechts 773 Lamborghini’s geregistreerd in Nederland.

Lamborghini Urus S Mansory-03

Hoewel de Huracán jarenlang het populairste model was, heeft de Urus het stokje zonder al te veel moeite overgenomen: bijna een derde van de Lambo’s in ons lage landje is een krachtige SUV. De Huracán blijft alsnog in trek, met een marktaandeel van ruim 20%.

Ferrari

Hoewel Ferrari misschien wel dezelfde reputatie heeft als zijn Italiaanse aartsrivaal, zien we in Nederland aanzienlijk meer Ferrari’s. Namelijk maar liefst 3.830 geregistreerde paarden. Ook zijn deze rode snelheidsduivels (ruim 43% van de Nederlander kiest voor rood) iets goedkoper, met een gemiddelde nieuwprijs van € 360.000.

Ferrari California

Het meest voorkomende model is de California, met 270 registraties, op de voet gevolgd door de Modena. Een derde van de Ferrari’s in Nederland is een cabrio, 60% een coupé.

Rolls-Royce

We zouden Pure Luxe niet zijn als we ook even keken naar de getallen van de Britse autofabrikant Rolls-Royce. Met een gemiddelde prijs van € 467.856 is dit merk, afhankelijk van het model, de duurste optie. Ondanks dat rijden er behoorlijk wat exemplaren uit Greenwood op Nederlandse platen. 1.537 auto’s om precies te zijn.

Rolls-Royce Silver Shadow

Niet de Phantom of de Ghost, maar de in 1965 gelanceerde Silver Shadow is het meest voorkomend. In Nederland rijden er daar zo’n 426 van rond. In cijfers: 28% van het totale aantal Rolls-Royces in ons land.