Van 5 tot 8 oktober 2023 zal de Belgische badplaats Knokke-Heist gastheer zijn van het ZOUTE GRAND PRIX evenement, dat bekend staat als ’s werelds exclusiefste classic car evenement. Knokke-Heist biedt de ideale locatie voor dit hoogwaardige auto-, kunst- en lifestyle-festival, dankzij zijn unieke sfeer en klasse. Het evenement zal plaatsvinden op de zeedijk en in twee prachtige strandpaviljoenen. Mis deze kans niet om de adrenaline van de ZOUTE RALLY te ervaren of historische voertuigen te bewonderen in de ZOUTE GALLERY.

Wat valt er allemaal te beleven?

De ZOUTE RALLY vormt het hoogtepunt van het ZOUTE GRAND PRIX evenement en belichaamt de ware passie voor auto’s. Deze driedaagse rally voor oldtimers en klassieke auto’s neemt deelnemers mee op een indrukwekkende rit door het achterland van Knokke-Heist. De tour straalt dezelfde exclusiviteit uit als Knokke-Heist zelf en is tot in detail georganiseerd. Start en finish vinden plaats in de wijk Het Zoute, waar ook een defilé langs de zeedijk plaatsvindt.

Kom ook kijken bij PRADO ZOUTE by Kindy Capital, een strandpaviljoen van maar liefst 5000 m². Hier krijgen bezoekers een voorproefje van de toekomst met indrukwekkende voertuigen zoals de nieuwe supercar McLaren 750S, de futuristische Mercedes-Benz Vision One-Eleven  en de volledig elektrische Rolls-Royce Spectre.

Where the magic happens

Dan hebben we nog het primaire paviljoen van het ZOUTE GRAND PRIX evenement. Deze biedt maar liefst 8000 m² aan ruimte. De adembenemende ZOUTE GALLERY by EY is ontworpen met witte en donkergrijze strepen, die naadloos aansluiten op het vernieuwde Albertplein en doorlopen naar het paviljoen. Hier kunnen bezoekers genieten van historische auto’s en kunstwerken, passend bij de kunstzinnige sfeer van Knokke-Heist.

Bewonder unieke creaties van gerenommeerde autofabrikanten, zoals PROJECT MONDO G, een verbazingwekkende samenwerking tussen Mercedes-Benz en Moncler, geïnspireerd op de iconische pufferjas. Daarnaast worden er tijdens de exclusieve ZOUTE SALE by Bonhams ook 100 klassieke auto’s van buitengewone kwaliteit geveild. Wellicht zit er wel iets voor u tussen?