Porsche en TAG Heuer slaan de handen ineen om eer te betuigen aan de legendarische Carrera Panamericana-race. Dit partnerschap leidt tot de creatie van twee bijzondere auto’s, gebaseerd op de 718 Cayman GT4 RS.

Een historische samenwerking

Het Sonderwunsch-project, voortkomend uit deze samenwerking, eert de Porsche 550 Coupé die ooit deelnam aan de Carrera Panamericana. Deze auto’s dragen designelementen die zijn geïnspireerd op dit historische racevoertuig.

Porsche en TAG Heuer hebben al lang een partnerschap in de autosport. Naast horloges hebben ze nu ook samengewerkt aan dit exclusieve autoproject, gebaseerd op de krachtige 718 Cayman GT4 RS.

Unieke onthullingen

Een van de Sonderwunsch-auto’s zal debuteren op Rennsport Reunion 7, terwijl de andere in 2024 geveild wordt voor een goed doel. Patrick Dempsey, autocoureur en merkambassadeur, zal een van deze unieke auto’s besturen tijdens de Carrera Panamericana-race.

Ook al gelezen over de nieuwe Porsche 911 GT3 R Rennsport

Ambachtelijke meesterschap

De creatie van deze bijzondere auto’s vond plaats in de werkplaats van Porsche Sonderwunsch, waar experts van Porsche Exclusive maker het project verder ontwikkelden. Het is een moderne interpretatie van het legendarische Sonderwunsch programma van Porsche.

Vertegenwoordigers van Porsche en TAG Heuer uiten hun enthousiasme voor dit project en benadrukken hun gedeelde toewijding aan precisie, prestaties en innovatie. Patrick Dempsey deelt het voorrecht om deel uit te maken van deze prestigieuze race.

De Sonderwunsch auto’s, genummerd als 152 en 154, zijn gespoten in Le Mans Silver Metallic en dragen het TAG Heuer logo op verschillende delen. Een speciale samenwerking resulteerde in de exclusieve Le Mans Silver Metallic-lak, als eerbetoon aan de eerste Le Mans-winnaar.

samenwerking tussen Porsche en TAG Heuer

Een ode aan het verleden

De 718 Cayman GT4 RS, geïnspireerd door de legendarische racewagen, wordt tentoongesteld in de ‘TAG Heuer Heritage Experience’. Het ontwerp put inspiratie uit de Porsche 550 Coupé.

Porsche viert niet alleen deze samenwerking, maar ook de Carrera Panamericana-race met een speciale editie van de 718 Cayman GT4 RS. Unieke designelementen, waaronder Pegasus-motieven en driekleurige kruissteken, maken deze auto speciaal.

TAG Heuer stopwatch

Deze speciale editie bevat een TAG Heuer stopwatchmodule in de middenconsole, speciaal ontworpen voor dit project. Het heeft een mechanische klok met drie wijzers, een gang reserve van acht dagen en een stopwatch voor het bijhouden van de gemiddelde snelheid.

samenwerking tussen Porsche en TAG Heuer
samenwerking tussen Porsche en TAG Heuer