Mercedes-Benz, met een erfgoed dat zich uitstrekt over meer dan een eeuw, is een vooraanstaand symbool van innovatie en kwaliteit in de automobielindustrie. Als een toonaangevende Duitse autofabrikant heeft Mercedes-Benz een reputatie opgebouwd voor het vervaardigen van voertuigen die ultieme prestaties, ongeëvenaarde luxe en geavanceerde technologie bieden.

Mercedes-Benz heeft aangekondigd dat ze in 2024 de vernieuwde AMG GT 63 S E Performance zullen lanceren, een indrukwekkende wagen met een vermogen van maar liefst 831 pk. Met een instapprijs van ongeveer 160.000 euro is dit het meest prijzige model in het AMG assortiment en illustreert het de koers die Mercedes-Benz wil varen met hun topklasse voertuigen.

Opvallende ontwerpaanpassingen

Het herziene ontwerp van de AMG GT 4-deurs is geïnspireerd door de nieuwe AMG GT Coupé en straalt een agressieve uitstraling uit, met verbeterde aerodynamica. De toevoeging van verticale luchtkanalen in de voor bumper en een breder AMG specifiek radiatorrooster dragen bij aan zijn opvallende verschijning.

De Mercedes-AMG GT 63 S E 4-Deurs: elektrische krachtpatser

Royale standaardvoorzieningen

Het vernieuwde model biedt overvloedige luxe en functionaliteit, met standaardvoorzieningen zoals een elektrisch schuifdak, draadloos opladen voor smartphones en het geavanceerde AMG specifieke MBUX-multimediasysteem. Bovendien wordt er ook nog eens genoten van een hoogwaardig geluidssysteem met Dolby Atmos en het Burmester 3D surround sound systeem om de rijervaring naar een hoger niveau te tillen.

De Mercedes-AMG GT 63 S E 4-Deurs: elektrische krachtpatser

Ongeëvenaarde prestaties verwacht

De Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE combineert een krachtige 4,0-liter V8-biturbomotor op de vooras met een elektromotor op de achteras, wat resulteert in een systeemvermogen van maar liefst 831 pk. De directe respons van de elektrische aandrijving, samen met het snelle koppel en de geoptimaliseerde gewichtsverdeling, zorgen voor een buitengewoon opwindende rijervaring.

De Mercedes-AMG GT 63 S E 4-Deurs: elektrische krachtpatser

Het segment van krachtige auto’s

De Mercedes-AMG GT 63 S E Performance 4-deurs belooft een spel veranderaar te worden in de wereld van high performance auto’s. Met zijn combinatie van luxe, aanpasbaarheid en brute kracht is het een voorbeeld van de toewijding van Mercedes-Benz aan autodesign en prestaties. Deze wagen spreekt autoliefhebbers aan die niets minder dan het allerbeste zoeken.

 

Beeld: Mercedes