De Aston Martin Valkyrie, een hybride hypercar in beperkte oplage, staat bekend om zijn indrukwekkende prestaties en exclusiviteit. Het is echter ook een auto met aanzienlijke onderhoudskosten die het budget van de meeste autoliefhebbers ver te boven gaan.

Geruchten over Hoge Onderhoudskosten van een Aston Martin

Er doen geruchten de ronde over het onderhoudsschema van de Aston Martin Valkyrie, waaruit blijkt dat het onderhouden van deze auto een kostbare aangelegenheid is. Hoewel Aston Martin geen officiële servicekosten heeft vrijgegeven, zijn de gelekte cijfers alarmerend.

Volgens dit vermeende schema kost de eerste onderhoudsbeurt bij 600 mijl of 6 maanden € 30.000. Na 12 maanden of 5000 km moet er opnieuw een groot bedrag van € 110.000 worden betaald voor service. Bij 10.000 km of 24 maanden komt daar nog eens € 150.000 bij.

Het is belangrijk op te merken dat deze cijfers niet officieel zijn bevestigd door Aston Martin. De werkelijke onderhoudskosten kunnen vergelijkbaar zijn met de gelekte cijfers, maar het is ook mogelijk dat Aston Martin lagere tarieven hanteert.

Onderhoudskosten van een Aston Martin Valkyrie even duur als een G klasse

Indrukwekkende Specificaties en Exclusiviteit

De Aston Martin Valkyrie wordt aangedreven door een krachtige Cosworth 6,5-liter V-12-motor. Met een gecombineerd piekvermogen van maar liefst 1139 pk. Deze indrukwekkende specificaties accelereert de auto in slechts 2,6 seconden van 0 naar 100 km/u.

Bovendien draagt de naam “Valkyrie” bij aan het mystieke karakter van deze hypercar, afgeleid van Noorse mythologische figuren die bekend staan om hun rol als begeleiders van zielen naar het hiernamaals. Het ontwerp en de technologie van de Valkyrie zijn het resultaat van een samenwerking tussen Aston Martin en Red Bull Racing Advanced Technologies.

Met slechts 150 coupés en 85 spiderversies die worden gebouwd, blijft de Valkyrie een uiterst exclusieve auto.

Onderhoudskosten van een Aston Martin Valkyrie even duur als een G klasse

De Kosten van Bezit en Onderhoud

Het is belangrijk om te beseffen dat het bezitten en onderhouden van een Aston Martin Valkyrie geen goedkope aangelegenheid is. Volgens geruchten kunnen de onderhoudskosten voor deze auto in de loop van drie jaar bijna een half miljoen dollar bedragen.

Onderhoudskosten van een Aston Martin Valkyrie even duur als een G klasse