De CT5-V Blackwing, een luxueuze sport sedan van Cadillac, trekt de aandacht van autoliefhebbers over de hele wereld vanwege zijn indrukwekkende prestaties en elegant ontwerp. In dit artikel zullen we uitgebreid de belangrijkste kenmerken van deze auto bespreken.

Motor en Prestaties

De CT5-V Blackwing wordt aangedreven door een supercharged 6.2-liter V8-motor met een adembenemend vermogen van 668 pk. U kunt deze krachtige motor koppelen aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een optionele tientraps automatische transmissie, waardoor u volledige controle hebt over het schakelen. Met zijn scherpe wendbaarheid en comfortabele rijervaring is de CT5-V Blackwing geschikt voor zowel dagelijks gebruik als sportief rijden.

SuperSedan De krachtige Cadillac CT5-V Blackwing.jpg

Interieur en Comfort

Het interieur van de CT5-V Blackwing biedt royaal ruimte en comfort voor alle passagiers. Alle modellen zijn uitgerust met hoogwaardige lederen bekleding, verwarmde en geventileerde voorstoelen met 18-voudige elektrische verstelling, een digitaal instrumentenpaneel, een head-up display en sfeerverlichting. De kofferbakruimte is vergelijkbaar met die van de standaard CT5, zodat er voldoende ruimte is voor bagage of boodschappen.

SuperSedan De krachtige Cadillac CT5-V Blackwing.jpg SuperSedan De krachtige Cadillac CT5-V Blackwing.jpg

Infotainment en Connectiviteit

Het infotainmentsysteem van de CT5-V Blackwing omvat een 10-inch touchscreen display met het CUE-systeem van Cadillac. Hiermee hebt u toegang tot functies zoals draadloos opladen van telefoons, Apple CarPlay, Android Auto en de mogelijkheid van een Wi-Fi hotspot. Daarnaast wordt de auto geleverd met een hoogwaardig 16-luidspreker AKG-audiosysteem dat zorgt voor een meeslepende geluidsbeleving tijdens het rijden.

Veiligheid en Assistentiesystemen

De CT5-V Blackwing biedt diverse standaard en optionele bestuurdersassistentiefuncties om uw veiligheid te waarborgen. Sommige functies zijn echter niet beschikbaar in combinatie met de handgeschakelde versnellingsbak. Een opmerkelijke feature is de Super Cruise handsfree rijtechnologie, hoewel deze alleen in combinatie met de automatische transmissie kan worden gebruikt.

SuperSedan De krachtige Cadillac CT5-V Blackwing.jpg

Prijzen

Het basismodel van de CT5-V Blackwing begint bij € 80,000. De geteste versie heeft een prijskaartje van € 110,000. De prijzen variëren afhankelijk van de gekozen opties en pakketten.

Met zijn indrukwekkende prestaties en luxueuze uitstraling heeft de Blackwing zich ongetwijfeld gepositioneerd tussen andere high-performance sedans op de markt. Of u nu op zoek bent naar een dagelijkse auto of naar een wagen om uw passie voor snelheid en comfort te vervullen, deze Cadillac biedt het allemaal.