Charles Leclerc wordt beschouwd als een van de grootste talenten in de Formule 1, maar zijn ultieme triomf, een wereldkampioenschap, moet nog verwezenlijkt worden.  Hij begon zijn carrière in de Formule 1 in 2018 bij het team van Sauber, maar is sinds 2019 coureur voor Ferrari. In 2016 werd hij opgenomen in de Ferrari Driver Academie, het opleidingsprogramma van het bekende Formule 1-team van, u raadt het al, Ferrari.

Uitdagingen en Vooruitzichten

De afgelopen twee jaar heeft hij te maken gehad met uitdagingen zoals illegale motorpraktijken en aerodynamische problemen binnen het Ferrari-team. Met de sterke start van Ferrari in 2023 wordt echter verwacht dat Leclerc eindelijk de vruchten zal kunnen plukken van zijn jarenlange toewijding aan het team.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc)

Inkomsten en Beloningen

Bij zijn aanvang bij Ferrari ontving Leclerc aanvankelijk een bescheiden salaris vanwege zijn vroege promotie vanuit het Ferrari Academieprogramma. Naarmate zijn successen echter dichterbij komen, wordt verwacht dat zijn inkomsten aanzienlijk zullen stijgen, wellicht aangevuld met bonussen en sponsordeals. Indien Leclerc kan bewijzen dat hij de dominante kracht is binnen Ferrari, zal hoogstwaarschijnlijk zijn huidige contract opnieuw worden onderhandeld en zullen zijn inkomsten toenemen.

Raadsels van Leclerc’s Vermogen

Charles Leclerc is een buitengewone Formule 1-coureur wiens vermogen wordt geschat op €125 miljoen. Zijn jaarlijkse inkomen of salaris bedraagt ongeveer €2,5 miljoen, hoofdzakelijk verdiend in de Formule 1. Hoewel er verschillende schattingen van zijn vermogen op internet circuleren, wordt de betrouwbaarste schatting geschat op een totaalvermogen van ongeveer €125 miljoen. Wat zijn maandelijkse inkomen betreft, verdient Leclerc volgens gemiddelden op het internet ongeveer €211.000 per maand. Hierdoor behoort hij tot de zes best betaalde autocoureurs. Het is ook opmerkelijk dat hij ruim twee miljoen euro meer verdient dan zijn teamgenoot Carlos Sainz.