De woningmarkt is oververhit, dat is iets wat u ongetwijfeld ook zult hebben meegekregen. Dat is bij onze zuiderburen niet anders, vooral in de steden Antwerpen en Brussel rijzen de woningprijzen de pan uit. Toch staat er in de Waalse stad Beauraing een woning van € 190.000 op een nieuwe eigenaar te wachten. Deze Belgische woning heeft ook nog eens een bijzondere verrassing in petto – onaangenaam of niet.

Belgische woning moet € 190.000 in het laatje brengen

De in 1932 gebouwde woning, op een perceel van 330 m², waar we het over hebben staat in Beauraing, een stad van zo’n 9.000 inwoners in Wallonië, België. Het ligt tegen de grens met Frankrijk en heeft de steden Namur en Charleroi in de nabijheid.

Belgische woning

Bron: Notaire

De eerste serie foto’s van de te koop staande eengezinswoning tonen een op het oog vrij normale, tamelijk nette jaren 30′-woning. Het huis is qua samenstelling ook nog eens heel gewoontjes; op de begane grond is een woonkamer, een eetkamer, een ingerichte keuken, veranda, wasruimte, toilet en berging gesitueerd. Op de eerste verdieping zijn de drie slaapkamers, kastenkamer en badkamer te vinden. Verder resten er nog een ruime inrichtbare zolder en kelder.

Belgische woning

Bron: Notaire

Tot zover niks vreemd, gewoon een normale eengezinswoning, die voor – eerlijk is eerlijk – spotgoedkoop op de markt staat. Maar als we door de afbeeldingen spitten zien we dat de huidige bewoner er een bijzondere verzameling op nahoudt: in één van de slaapkamers liggen namelijk honderden lege bierblikjes van 50 centiliter.

‘Heeft geen zin om het te verbergen’

De notaris had aan de bewoner van tevoren aangegeven dat er foto’s van de woning zouden worden gemaakt, inclusief datum en tijdstip. Het zou voor de bewoner genoeg tijd moeten zijn om de woning spik en span te maken.

Woning België

Bron: Notaire

Volgens makelaarskantoor Notaire wist de bewoner dus dat er foto’s gemaakt zou worden, maar ruimde hij desondanks niet op. Daarop werd er besloten om alsnog foto’s te maken. “We hebben besloten om de foto in de fotogalerij te plaatsen, omdat bezoekers het toch zelf kunnen zien als ze op bezoek gaan. Het heeft geen zin om het te verbergen. Volgens de notaris is het ook niet ongewoon dat huurders de woning niet opruimen alvorens de notaris langskomt”, aldus de makelaar.

De woning staat zoals gezegd in de etalage voor € 190.000. Ondanks de vele bierblikjes hoopt de makelaar “dat het publiek geïnteresseerd zal zijn om het pand te ontdekken.”