Het selecteren van een elektrische of een traditionele leaseauto brengt een bekend vraagstuk voor veel rijders met zich mee. Gezien de overheid overweegt om de verkoop van traditionele brandstofauto’s na 2035 stop te zetten, wijst alles erop dat de voorkeur in de toekomst naar elektrisch verschuift.

Leasevarianten: Welke vorm is voor jou geschikt?

Aan de hand van jouw behoeften zijn er verschillende leaseopties:

Shortlease is perfect voor diegenen die tijdelijke flexibiliteit nodig hebben. Bij shortlease varieert de leaseperiode van één tot zes maanden. Shortlease is wel alleen af te nemen als je op een bedrijf leaset, ofwel als je zakelijk leaset. Datzelfde geldt voor operationele lease. Bij deze zakelijke leasevorm betaal je een vast bedrag per maand, hierbij zijn kosten zoals de verzekering en wegenbelasting inbegrepen. Private lease is ook een operationele leasevorm, maar dan specifiek voor de consument. Private lease dekt alle auto gerelateerde kosten van onderhoud en banden tot verzekering en 24/7 pechhulp. Het biedt jou 100% zekerheid over je mobiliteitskosten. Online vind je ook veel private lease aanbiedingen die je keuze makkelijker kunnen maken.

Voordelen van elektrische auto’s: meer dan alleen milieubewust

Elektrische auto’s zijn niet louter een milieuvriendelijke keuze. Ze bieden een scala aan financiële voordelen. Afgezien van het feit dat elektriciteit doorgaans minder kost dan traditionele brandstoffen, biedt de overheid vaak stimulansen zoals belastingkortingen voor diegenen die kiezen voor elektrisch rijden. Zo biedt de overheid de zogenaamde SEPP subsidie, een speciale subsidie voor mensen die een elektrische auto gaan rijden. Deze subsidie bedraagt tot wel 2950 euro en geldt ook als je een auto privé leaset.

Daarnaast vermijd je met leasen het waardeverlies dat auto-eigenaren vaak ervaren, en bespaar je jezelf het gedoe van het verkopen van een auto wanneer je toe bent aan een nieuwe.

Verken merkvariatie bij privéleasing

Het aanbod van automerken bij private lease is indrukwekkend. Heb je ooit gedroomd van het rijden in een splinternieuwe Peugeot of Hyundai? Nu is het moment om die droom te realiseren! Hyundai is niet alleen geprezen om zijn robuuste karakter maar ook om baanbrekende modellen zoals de waterstof-gedreven Hyundai Nexo.

Onderhoud en elektrische auto’s: wat je in gedachte moet houden

Wat soms over het hoofd wordt gezien, is dat elektrische auto’s vaak minder onderhoud vergen. Dankzij het minimale aantal bewegende onderdelen, zijn ze betrouwbaar en minder storingsgevoelig, wat resulteert in verminderde onderhoudskosten.