De Jean Bugatti Legend Edition is een exclusieve editie van de Bugatti Veyron, met slechts drie exemplaren gemaakt. Het model is gemaakt ter ere van Jean Bugatti, de zoon van Bugatti-oprichter Ettore Bugatti, die op jonge leeftijd tragisch om het leven kwam. Deze speciale editie is niet alleen zeldzaam maar ook krachtig, met een 8-liter W16-motor die 1.200 pk vermogen genereert en in slechts 2,6 seconden een snelheid van 60 mph kan bereiken. Het onderscheidende ontwerp omvat elementen die geïnspireerd zijn op de iconische Type 57SC Atlantic, waaronder platina-exterieuraccenten en een interieur dat trouw blijft aan het origineel.

Bugatti Veyron brengt bijzondere Hommage aan Jean Bugatti

De Jean Bugatti Legend Edition is een eerbetoon aan de legendarische autodesigner Jean Bugatti, die op jonge leeftijd het hoofd van Bugatti werd en enkele van de meest iconische Bugatti-modellen creëerde, waaronder de Type 57SC Atlantic. Het speciale model haalt inspiratie uit deze klassieker en bevat kenmerkende elementen, zoals het gebruik van palissanderhout voor de versnellingspook en een handtekening van Jean Bugatti op de brandstof- en olievuldop.

Slechts drie nieuwe exclusieve Bugatti Veyron met speciale reden

Bron: Bugatti

Exclusiviteit en kracht

De Jean Bugatti Legend Edition onderscheidt zich niet alleen door zijn exclusiviteit, maar ook door zijn indrukwekkende prestaties. Met een krachtige 8-liter W16-motor, genereert de auto 1.200 pk vermogen en 1.500 Nm koppel. Het voertuig accelereert in slechts 2,6 seconden naar 60 mph, waardoor het niet alleen een zeldzaam kunstwerk is, maar ook een krachtige supercar.

Slechts drie nieuwe exclusieve Bugatti Veyron met speciale reden

Bron: Bugatti

Het prijskaartje van luxe

De combinatie van zeldzaamheid, eerbetoon aan een autolegende, en indrukwekkende prestaties komt met een aanzienlijk prijskaartje. Terwijl een reguliere Bugatti Veyron al als luxe wordt beschouwd met een prijs van ongeveer $ 1,3 miljoen, gaat de exclusieve Jean Bugatti Legend Edition nog verder. Met een minimale waarde van $ 3,9 miljoen per exemplaar, belichaamt deze speciale editie niet alleen exclusiviteit op de weg, maar ook in de wereld van hyperauto’s is dit een erg bijzonder stuk.