Recentelijk is een zeldzame en waardevolle Ferrari 365 GT 2+2 uit 1968 gevonden, nadat deze maar liefst 42 jaar lang in een vergeten Franse garage stond. Deze ontdekking biedt een unieke kans voor verzamelaars en autoliefhebbers wereldwijd, waardoor een stuk autogeschiedenis tot leven komt. De wagen wordt binnenkort dan ook geveild.

Oorsprong en huidige staat van de Ferrari 365 GT 2+2

Dit specifieke model, het 84e van slechts 800 geproduceerde exemplaren, was oorspronkelijk eigendom van een Belgische apotheker voordat het tientallen jaren in de vergetelheid raakte in een afgesloten Franse garage. Ondanks de lange periode van opslag heeft de auto zijn originele lak en interieur behouden. Niettemin zal aanzienlijk onderhoud nodig zijn om dit prachtige exemplaar weer in topconditie te brengen.

Het exterieur van de Ferrari 365 GT 2+2 is ontworpen door Pininfarina, een gerenommeerd Italiaans designhuis dat bekend staat om zijn elegante en tijdloze ontwerpen. De carrosserie van deze klassieke sportauto straalt dan ook pure klasse uit. Het luxueuze interieur, vervaardigd met hoogwaardige materialen en vakmanschap tot in elk detail, draagt bij aan de allure.

ferrari 365gt 2+2

Bron: Aguttes

 

Verwachte veiling en prijzen

Aguttes, een vooraanstaand veilinghuis gespecialiseerd in klassieke auto’s, verwacht dat deze bijzondere Ferrari tussen de € 100.000 en € 150.000 zal opbrengen. Hoewel dit bedrag hoog lijkt voor een auto die restauratie behoeft, weerspiegelt het de exclusiviteit van het bezitten van een historische Ferrari V-12.

Liefhebbers en verzamelaars hebben de mogelijkheid om de Collector Cars-veiling van Aguttes in Parijs op 26 november bij te wonen en te bieden op deze unieke garagevondst. Het is een kans om niet alleen een waardevol stuk autogeschiedenis te verwerven, maar ook deel uit te maken van het verhaal achter deze verborgen schat.

ferrari 365gt 2+2

Bron: Aguttes

 

Interesse en vooruitzichten

De ontdekking van dit vergeten juweel heeft wereldwijd veel interesse gewekt onder autoliefhebbers en verzamelaars. De unieke geschiedenis en staat van dit exemplaar maken het tot een zeer begeerd object voor liefhebbers van klassieke auto’s.

De toekomstige restauratie en heropleving van deze Ferrari 365 GT 2+2 bieden spannende vooruitzichten voor zowel liefhebbers als verzamelaars. Het proces van het terugbrengen van dit voertuig naar zijn oorspronkelijke glorie zal ongetwijfeld veel aandacht trekken en bewondering oogsten. Bovendien kan het bezitten van zo’n zeldzaam en historisch voertuig ook een uitstekende investering zijn. De waarde van klassieke auto’s, met name die van gerenommeerde merken zoals Ferrari, blijft stijgen naarmate de tijd verstrijkt.

Al met al biedt de ontdekking van deze 1968 Ferrari 365 GT 2+2 na tientallen jaren in een garage een opwindende kans voor autoliefhebbers om een waardevol en uniek stuk geschiedenis te verwerven. Het herinnert ons aan de tijdloze schoonheid en technologische innovatie die Ferrari tot zo’n iconisch merk maken.