U zult misschien nooit kunnen dunken zoals Michael Jordan, maar binnenkort kunt u wel net als hij rondrijden gedurende zijn speeldagen. Een Mercedes-Benz S600 Lorinser uit 1996, die de basketballer reed tijdens het hoogtepunt van zijn NBA-carrière, staat later deze week te koop. De vorige eigenaar van de coupé is niet het enige aspect dat deze verkoop zo opmerkelijk maakt: de vraagprijs is slechts $ 23.

Een bijzondere auto met historie Michael Jordan

De auto werd verkocht via het livestream shoppingplatform Whatnot op de National Sports Collectors Convention van dit jaar, die liep van woensdag 26 juli tot zondag 30 juli. Iedere geïnteresseerde kon een poging wagen om de bolide in handen te krijgen. Een winnaar werd gekozen die vervolgens de transactie voor $ 23 kon voltooien, aldus het persbericht. Fans konden overal ter wereld meedoen aan de drop, maar degenen die aanwezig waren kregen ook de kans om de auto persoonlijk te bekijken.

Mercedes S600 Michael Jordan

Bron: Auto Evolution

De Mercedes-Benz S600 Lorinser is een bijzondere auto met een rijke geschiedenis. Het was oorspronkelijk eigendom van niemand minder dan Michael Jordan zelf. Tijdens zijn NBA-carrière was Jordan een ware legende en wordt nog steeds beschouwd als een van ’s werelds beste basketballers aller tijden. Het feit dat deze auto door hem werd gereden tijdens zijn hoogtijdagen maakt het een waardevol verzamelobject voor fans en autoliefhebbers.

Symbolische vraagprijs

De vraagprijs van slechts $ 23 is ongelooflijk laag in vergelijking met de waarde die deze auto vertegenwoordigt. Het betrof een unieke kans voor iemand om een stukje geschiedenis te bezitten dat direct verbonden is met een van de grootste sporticonen ter wereld. Hoewel het bedrag symbolisch lijkt, voegt het zeker toe aan de aantrekkingskracht van deze veiling.

Het gebruik van het livestream shoppingplatform Whatnot maakt deze veiling nog toegankelijker voor fans overal ter wereld. Door simpelweg de smartphone-app te gebruiken, konden mensen meedoen aan de Whatnot Drop en kans maken op het winnen van deze speciale auto. Dit innovatieve verkoopmodel maakte gebruik van technologie om verzamelaars en liefhebbers samen te brengen en bood hen de mogelijkheid om unieke items te verwerven zonder fysiek aanwezig te hoeven zijn bij het evenement.

Het National Sports Collectors Convention trekt elk jaar duizenden bezoekers en biedt een schat aan sportmemorabilia en andere verzamelobjecten.