Onlangs heeft ontwerper Jozeph Forakis het baanbrekende superjachtconcept Pegasus onthuld. Met een indrukwekkende lengte van 88 meter is dit jacht ontworpen om vrijwel onzichtbaar te zijn en volledig te draaien op zonne-energie, waardoor het geen uitstoot produceert en een onbeperkt bereik biedt. Deze onthulling markeert een enorme stap voorwaarts op het gebied van duurzaamheid in de luxe jachtindustrie.

Uniek exterieurontwerp van de Pegasus

Het exterieurontwerp van het Pegasus-superjachtconcept is werkelijk uniek en innovatief. De lage, lineaire vorm met een schietlood zorgt voor een gestroomlijnde uitstraling die perfect past bij de moderne esthetiek. Opvallend zijn de reflecterende zonnevleugels met meerdere niveaus en de levensboom, die niet alleen het expressieve karakter van het jacht benadrukken, maar ook de nadruk leggen op duurzaamheid en hernieuwbare energiebronnen.

Pegasus lanceert revolutionair 3D superjachtconcept van 88 meter lang luxejacht

Bron: Jozeph Forakis

Indrukwekkende binnenruimtes

Maar het draait niet alleen om het exterieurontwerp; de binnenruimtes van het Pegasus-superjachtconcept zijn even indrukwekkend. Jozeph Forakis heeft op vakkundige wijze levend groen en luxe afspraken geïntegreerd, waardoor er een harmonieus samenspel ontstaat tussen natuurlijke elementen en een luxe interieur. Deze naadloze integratie van groen en design creëert een gevoel van rust en welzijn aan boord, waardoor passagiers kunnen genieten van een unieke luxe jachtervaring.

Pegasus lanceert revolutionair 3D superjachtconcept van 88 meter lang luxejacht

Bron: Jozeph Forakis

Wat dit superjachtconcept nog opmerkelijker maakt, is de innovatieve constructie en functies. Bij de bouw van het 88 meter lange superjacht wordt gebruik gemaakt van robotachtig 3D-printen om een mesh-framework te creëren. Hierdoor ontstaat een robuust en toch lichtgewicht schip dat is vervaardigd met minder energie, afval, ruimte, materiaal en tijd dan conventionele constructies. Deze milieuvriendelijke bouwmethode biedt talloze voordelen op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid.

De visie van Jozeph Forakis

Het milieubewuste ethos strekt zich verder uit tot andere aspecten van het Pegasus-superjachtconcept. Zo zijn bijvoorbeeld de trechters van het jacht ontworpen met duurzaamheid in gedachten, rekening houdend met efficiënte luchtstroming en minimale impact op het mariene ecosysteem. Bovendien maakt het jacht gebruik van een hydrocultuurtuin voor verse voedselproductie aan boord, wat niet alleen in voedselbehoeften voorziet maar ook bijdraagt aan luchtzuivering binnen de leefruimtes.

De visie achter het Pegasus-superjachtconcept komt van ontwerper Jozeph Forakis, wiens innovatieve ontwerpen en toewijding aan duurzaamheid alom bekend zijn. Voor Forakis is de Pegasus een gedurfde maar haalbare visie voor de nabije toekomst, geïnspireerd door de natuur en duurzaamheid. Zijn bewondering voor culturele kunsten en achtergrond in de biomedische sector dragen bij aan zijn naadloze en theatrale ontwerpen, vaak doorspekt met verrassende elementen.

Pegasus lanceert revolutionair 3D superjachtconcept van 88 meter lang luxejacht

Bron: Jozeph Forakis

Een stap naar duurzame luxe in de jachtindustrie

Het Pegasus-superjachtconcept richt zich op een doelgroep die niet alleen van luxe geniet maar ook waarde hecht aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Het biedt een unieke ervaring voor mensen die willen genieten van het zeilen op een superjacht zonder schade toe te brengen aan het milieu.

Met zijn innovatieve ontwerp, gebruik van hernieuwbare energiebronnen en aandacht voor duurzame constructiemethoden, vertegenwoordigt het Pegasus-superjachtconcept een belangrijke stap naar de toekomst van duurzame luxe binnen de jachtindustrie. Dit concept laat zien dat luxe en milieuvriendelijkheid hand in hand kunnen gaan, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan om te genieten van de schoonheid van onze oceanen zonder schadelijke gevolgen voor het milieu.