Angela de Jong is wellicht de bekendste columniste van ons land. Met haar vileine columns in de krant AD weet ze dagelijks meer dan een miljoen Nederlanders te bereiken. Een lucratieve business, zo blijkt: De Jong heeft recent een miljoenenvilla op de kop getikt in Rotterdam.

AD-columniste Angela de Jong slaat spaarvarken stuk op Rotterdamse miljoenenvilla

Angela de Jong, geboren Gouwenaar, is een journaliste, columniste, maar bovenal bekend als televisierecensente. Ze studeerde Algemene Letteren en Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht, alvorens ze opging voor een Master Jouranlisitek aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Sinds 2005 is ze werkzaam bij de krant Algemeen Dagblad, waar ze miljoenen Nederlands dagelijks vermaakt met haar scherpe columns rondom tv-programma’s.

Villa Angela de Jong

Bron: Bekende Buren

Haar werk als televisierecensente doet ze sinds 2010. Ze schrijft over alles wat haar opvalt op televisie, en verwoordt dat op typerende wijze – vaak met een redelijk vileine ondertoon. Miljardair en Talpa-baas John de Mol moet het in die columns overigens vaak ontgelden. Verder is De Jong regelmatig te zien in talkshows als Op1, Beau, Jinek en Vandaag Inside.

Het schrijven van televisie-columns is voor de 47-jarige kennelijk een erg lucratieve business, gezien het feit ze meer dan een miljoen stuk heeft geslagen op een villa in de havenstad.

De miljoenenvilla van de AD-columniste

De Jong en haar man kochten de miljoenenvilla volgens Bekende Buren voor een bedrag van € 1.025.000. Een sterk staaltje onderhandelingswerk, gezien de oorspronkelijke vraagprijs op € 1.175.000 lag. Ze heeft dus zeker € 150.000 van de prijs weten af te krijgen.

Villa Angela de Jong

Bron: Bekende Buren

De villa heeft een woonoppervlakte van 169 m² en telt in totaal zes kamers, waaronder vijf slaap- en twee badkamers, verdeeld over drie woonlagen. Ook is er een prachtige woonkeuken van 25 m², tevens voorzien van alle nodige inbouwapparatuur. De luxe buitenkeuken maakt de villa helemaal af – deze staan in de op het zuidoosten gelegen riante tuin. Ook is er genoeg parkeerruimte; de oprit biedt plaats aan twee auto’s en in de garage kan één auto worden geparkeerd.

Bekijk meer informatie op de site van Bekende Buren.