Colin Armstrong en zijn veel jongere vriendin, Katherine Paola Santos, zijn van hun boerderij in Ecuador ontvoerd door een groep mannen die vermoedelijk politieagenten waren. De Britse miljonair werd na een dag weer vrijgelaten, terwijl Katherine nu door de politie wordt ondervraagd als verdachte van de ontvoering. Zij werd tevens ontvoerd.

Oproep van Miljonairsdochter

Een plaatselijke advocaat heeft gesuggereerd dat Katherine mogelijk iets te maken heeft gehad met de ontvoering, op basis van online berichten. De politie onderzoekt het incident en de ontvoering van een ‘zakenman’. Diana Armstrong-Bruns roept via Engelse media op tot de vrijlating van haar vader de Britse miljonair. Het aantal ontvoeringen in Ecuador neemt toe, vaak uitgevoerd door drugsbendes die grote losgelden eisen.

Colin Armstrong en Katherine Paola Santos werden thuis in boerderij Rodeo Grande in het Midden-Amerikaanse land overvallen door een groep van naar verluidt maar liefst 15 agenten in nep-uniform. Ze namen het stel mee in de zwarte BMW van Armstrong. De auto werd later teruggevonden.

Ecuador is helaas geen onbekende plek voor dit soort misdaden. Het land heeft te maken met een stijging in het aantal ontvoeringsincidenten, waarbij slachtoffers vaak worden vastgehouden totdat er een hoog losgeld wordt betaald. Dit recente incident heeft veel aandacht gekregen in de Engelse media, met oproepen voor de vrijlating van deze vermiste miljonair.

Oproep tot actie voor de Britse miljonair van de nieuwe president

De nieuwe president Daniel Noboa belooft krachtig op te treden tegen de criminaliteit in zijn land. Ecuador heeft te maken met een groeiend probleem van ontvoeringen en andere vormen van georganiseerde misdaad.

Twee video’s zijn opgedoken die mogelijk verband houden met deze zaak. Colin Armstrong is eigenaar van een groot handelsbedrijf in landbouw- en industriële producten in Ecuador. Hij werd eerder al geëerd voor zijn werk bij een kindertehuis in Engeland in 2011. Het toenemende aantal ontvoeringen in Ecuador is zorgwekkend. Het land staat bekend als een broeinest voor drugsgerelateerde criminaliteit, wat heeft geleid tot een toename van dit soort gewelddadige incidenten.

Vanmiddag kwam het bericht dat Armstrong weer is vrijgelaten. Negen verdachten zijn opgepakt. Het is nog onbekend of zijn vriendin daar ook bij zit.