Gran Turismo en Bulgari hebben onlangs een verrassende samenwerking aangekondigd, waarbij ze hun krachten bundelen om een indrukwekkend concept-hypercar en twee limited edition-horloges te creëren. Deze onwaarschijnlijke combinatie van een iconisch automerk en een luxueus horlogemerk heeft geleid tot de creatie van de Bulgari Aluminium Vision Gran Turismo, een hypercar die is gemaakt van gesatineerd aluminium, koolstofvezel en zwart rubber.

Bulgari en Gran Turismo slaan de handen ineen

De Bulgari Aluminium Vision Gran Turismo weerspiegelt niet alleen de materialen die worden gebruikt in de productie van de limited edition-horloges, maar ook de designelementen die beide merken gemeen hebben. Het resultaat is een adembenemende auto met strakke lijnen en opvallende details. De combinatie van gesatineerd aluminium en koolstofvezel zorgt voor een lichtgewicht-constructie die zowel stijlvol als functioneel is.

Bulgari en Gran Turismo

Bron: Gran-Turismo

Limited Edition-Horloges: Exclusief Ontwerp met GT-Details

Naast de concept-hypercar heeft Bulgari ook twee exclusieve horloges ontworpen in samenwerking met Gran Turismo. De Bulgari Aluminium x Gran Turismo Special Edition 2023-chronografen zijn voorzien van GT-details en unieke designelementen. Er zijn in totaal 1.200 exemplaren beschikbaar met een antracietkleurige wijzerplaat en slechts 500 exemplaren met een opvallende gele wijzerplaat. Beide modellen hebben een prijskaartje van $ 8.400 per stuk, wat getuigt van het vakmanschap en de exclusiviteit.

Bulgari en Gran Turismo

Bron: Gran-Turismo

Een Samenwerking Vol Creatieve Visie

Het ontwerp van zowel de hypercar als de horloges is het resultaat van de creatieve visie van Fabrizio Buonamassa Stigliani, de Senior Director van het Bulgari Watch Design Center. Zijn expertise en passie voor zowel auto’s als horloges komen duidelijk naar voren in deze unieke samenwerking.

Hoewel de Bulgari Aluminium Vision Gran Turismo een conceptauto is, kunnen autoliefhebbers en gamers toch genieten van deze indrukwekkende creatie. De hypercar zal beschikbaar zijn in Gran Turismo 7 via een software-update, zodat spelers de kans krijgen om het rijplezier en de prestaties van deze bijzondere auto te ervaren. Bovendien zal de conceptauto te bewonderen zijn tijdens de Gran Turismo World Series in Barcelona, waar autoliefhebbers en fans van beide merken zich kunnen vergapen aan dit staaltje technologische innovatie.

Al met al is de samenwerking tussen Gran Turismo en Bulgari een gewaagde stap die heeft geleid tot een adembenemende concept-hypercar en twee exclusieve horloges. Deze onverwachte combinatie van autodesign en horlogemakerschap toont aan dat innovatie en creativiteit geen grenzen kennen. Of je nu een autoliefhebber, een horlogeliefhebber of gewoon iemand bent die houdt van unieke samenwerkingen, deze creaties zullen zeker indruk maken.