Françoise Bettencourt-Meyers, de erfgename en kleindochter van de oprichtster van L’Oréal, is uitgeroepen tot de rijkste vrouw ter wereld. Als vice-voorzitter van het bestuur van L’Oréal heeft ze een aanzienlijk fortuin vergaard. Onlangs heeft haar vermogen een mijlpaal bereikt, met een waarde van maar liefst $ 100,2 miljard. Deze stijging was te danken aan het feit dat de aandelen van L’Oréal recordhoogten hebben bereikt. Ze is daarmee de eerste vrouw ter wereld die een vermogen van meer dan $ 100 miljard bereikt.

Familie-invloed op L’Oréal

De familie Bettencourt-Meyers bezit bijna 35% van de aandelen in L’Oréal en daarmee zijn zij de grootste aandeelhouders van het bedrijf. Naast Françoise zijn ook haar zonen, Jean-Victor Meyers en Nicolas Meyers, betrokken bij het bestuur van L’Oréal. Deze sterke familieband heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf al vele jaren succesvol opereert.

Tijdens de pandemie werd ook L’Oréal geraakt door verminderd gebruik van cosmetica, wat leidde tot een daling in omzet. Echter, na de crisis wist het bedrijf zich snel te herstellen. Over 2022 rapporteerde het bedrijf een operationele winst van ruim € 7 miljard, wat hoger was dan verwacht door analisten. Dit toont aan dat ondanks moeilijke tijden, het bedrijf veerkrachtig is en zich weet aan te passen aan veranderende omstandigheden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door L’Oréal Groupe (@lorealgroupe)

Juridische gevechten

Het leven van Françoise Bettencourt-Meyers is niet altijd zonder controverses geweest. In 2010 werd ze door haar eigen moeder aangeklaagd wegens vermeend emotioneel misbruik en pogingen tot ontneming van haar vermogen. Dit leidde tot onderzoeken naar illegale donaties en belastingontduiking. Uiteindelijk werd het familiegeschil in december 2010 bijgelegd en kwam er een einde aan de juridische strijd. 

Liliane Bettencourt

Liliane Bettencourt, de voormalige directeur van het toonaangevende cosmeticamerk, was de dochter van Eugène Schueller, de oprichter van het bedrijf. Zij speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van L’Oréal en steunde ook verschillende goede doelen. Haar nalatenschap heeft bijgedragen aan het succes van het bedrijf en heeft ook positieve impact gehad op diverse maatschappelijke initiatieven.

Het succesverhaal van L’Oréal is al voor de pandemie begonnen, met een stijging van maar liefst 35% in de koerswaarde dit jaar. Het bedrijf heeft een significante economische impact wereldwijd. Niet alleen biedt L’Oréal werkgelegenheid aan duizenden mensen, maar het trekt ook investeerders aan en draagt bij aan economische groei.