Het is een zeer opvallende ontwikkeling: megalomane bolides die finaal in de prak worden gereden. En het is weer zover: een bestuurder van een Ferrari in China negeert het rode verkeerslicht en klapt frontaal tegen een tegemoetkomende wagen. Weg ruim $ 300.000.

Ferrari-bestuurder in China spoelt tonnen door het putje

Het incident vond afgelopen zaterdag 9 december plaats in de stad Chengdu in China, een stad met ruim 16 miljoen inwoners in het midden van het Aziatische land. In een verschenen video voorafgaand in het incident is te zien dat de bestuurder van de desbetreffende Ferrari F8 Tributo uit 2019, het rode verkeerslicht negeert en daarna frontaal op een tegemoetkomend voertuig knalt. De klap en de schade zijn flink, maar gelukkig kunnen alle inzittenden de voertuigen zonder lichamelijk letsel verlaten. Hoewel de bestuurder van de aangereden auto last van zijn been lijkt te hebben.

Ferrari crash China

Bron: AWR

Het is niet onoverkomelijk dat dergelijke bolides crashen. Onlangs reed acteur Michael B. Jordan zijn Ferrari van $ 375.000 stuk tegen een geparkeerde auto. Een ongeluk met enkel materiële schade, maar recent kwamen twee Zwitserse toeristen van 63 en 67 om het leven op het Italiaanse eiland Sardinië, toen zij in hun camper werden aangereden door een Ferrari. Bij dat ongeval waren een Indiase miljardair en zijn vrouw, een Bollywood-actrice, betrokken.

Bekijk de video van het ongeval in Chengdu via deze link.